Na pohřeb Jiřího Bělohlávka, který se konal ve Dvořákově síni Rudolfina, přišly davy lidí a už před začátkem obřadu bylo před vstupem poněkud těsno. Organizátoři totiž maličko podcenili účast, a tak se stalo, že stovky lidí, kteří se snažili do sálu dostat, se ve dveřích přetlačovali s lidmi, kteří v té samé chvíli opouštěli sál, respektive kavárnu. Na místě tak drahnou chvíli panovaly zmatky a některé smuteční hosty celá záležitost poněkud rozhořčila.

Poslední rozloučení s dirigentem si nenechalo ujít ani mnoho známých osobností. Přišel herec Jaromír Hanzlík (69), dirigent Bohumil Kulínský (58), malíř Jiří Anderle (80), hudebník Vítězslav Hádl (72) nebo tenor Štefan Margita (60). Na místě se objevil také bývalý hradní protokolář Jiří Forejt, který se měl podle našich informací podílet na organizaci posledního rozloučení.

Jiří Bělohlávek zemřel po statečném boji s vážnou nemocí ve středu 31. května. „Ještě v pondělí jsem za ním byl v nemocnici. Půl hodiny jsme si povídali a nic nenasvědčovalo tomu, že to vezme takový konec,“ zavzpomínal generální ředitel České filharmonie David Mareček.

VIDEO: Režisér František Filip: Na pohřbu kamarádky prozradil dávné tajemství!

Video
Video se připravuje ...

Režisér František Filip: Na pohřbu kamarádky prozradil dávné tajemství! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
34 fotografií