Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Komentář: Zemanův „chlapeček“ v policejním superautě. A reklama pro BMW

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
7. června 2017
05:51

Nejcennější je, když se váš produkt objevuje v médiích bez placené reklamy. To ví každý marketér. Policie právě to velkoryse dopřává značce BMW, když během jihomoravské návštěvy prezidenta Miloše Zemana rozsekala supersport i8, který jí automobilka s velkou slávou zapůjčila krátce předtím.

Je tu ale malý problém. V autě totiž proti předpisům seděl i prezidentův protokolář Vladimír Kruliš. Rychlé BMW sjelo do potoka, když za volantem zkolaboval jeho policejní řidič. Vedle něj v tu chvíli seděl i Kruliš, jenž tam neměl co dělat. Zeman to ale pohotově vysvětlil jeho láskou ke sportovním vozům. Někdy jsou věci jednodušší, než se zdají.

Není to Zemanův nejlepší bonmot: Ani prezidentské suity by se totiž v demokracii neměly vznášet nad zákony a předpisy. Což samozřejmě v případě Zemana moc neplatí, jak ukazují nejen účty za jeho kouření v drahých hotelových nekuřáckých pokojích. Takže je vlastně vše v pořádku: Kruliš se jen svědomitě učí od svého pána. A teď ho navíc následuje i policejní prezident Tomáš Tuhý.

Krátce po incidentu se zdálo, že by mohl přijít o funkci jihomoravský policejní šéf Leoš Tržil. Protože kdo jiný by měl dbát na dodržování předpisů než policie? Najednou je ale vše jinak. Tuhý teď říká, že když je na návštěvě prezident, jde prý o nestandardní situaci. Snad ze strachu ze Zemana, který se pro jistotu od spanilé jízdy supersportu distancoval hned po nehodě, i když původně podle policie i8 vlastně startovalo kvůli němu.

Podívejte se, jak prezident Zeman okomentoval nehodu expřítele své dcery Kateřiny:

Takže podle Tuhého Tržil prý nepochybil, když Kruliše do auta i proti předpisům posadil. Navíc i policejní prezident jako by se při vysvětlování nešťastného incidentu pustil do méně vydařených bonmotů. „Jestli v rámci Dnů policie v Letňanech bude na místě BMW i3 - které samozřejmě není taková štika jako i8 - a pokud přijde otec s malým dítětem a ten chlapeček se bude chtít do toho auta posadit a na výstavišti s ním policisté mimo službu udělají okruh, přece je za to nebudu trestat,“ zamyslel se policejní šéf.

Aha: Takže podle policie je prezidentův protokolář „chlapeček“? Proč ne. Jen by si někdo jako policejní šéf mohl všimnout jisté nuance: Kruliš se v policejním autě navzdory předpisům neproháněl na okruhu na výstavišti a k autu ho nepřivedl otec, pokud tím Tuhý nemyslí prezidenta. Jízdy chlapečků na výstavištích taky obvykle nešetří GIBS, nebo aspoň doufejme. Ale zpátky na začátek: S větší reklamou od policie BMW určitě nepočítalo. Jen si možná představovali trochu jinou.

jiriwas ( 7. června 2017 09:28 )

Zda-li by Šmuclerová takto psala, kdyby v autě seděl Kalouskův "chlapeček"? Nechce Kopase posadit do červeného Ferrari a poslat do proti zdi?

tgbg ( 7. června 2017 08:00 )

Hradní opilecký vrávora a jeho kamarádi můžou úplně všechno!!! Totalita!!!!

joudajoudovy ( 7. června 2017 06:20 )

tohoto komentatorskeho trolla ani nectu. proc nepise jak jeho bossine lybuna, sedici se zeleznym na nove, podporovali tichou dohodu mezi klausem a zemanem? a jak si cvachtala pri hromadeni majetku? nejakej bavoracek za 8mega je maly drobecek.

Zobrazit celou diskusi