„Podařilo se nám získat důležité svědectví. Víme, že pachatel, který podvodem získal peníze z pošty v Ježově, přijel starším typem Renaultu Clio ve třídveřové variantě. Auto bylo buď stříbrné, nebo světle šedé barvy. Důležitým poznávacím znamením bylo, že mělo zatmavená boční skla,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Dalším poznávacím znamením by mohlo být to, že auto mělo střešní nosič. „Jednalo se o postranní střešní nosič, tzv. hagusy, v černé barvě. Zatím nevíme, jestli se muž před jízdou převlekl, nebo zda řídil v bílé kombinéze, v níž vešel do pošty,“ upřesnil Zámečník.

Policie žádá všechny, kteří v pondělí 15. května mezi 14. a 15. hodinou viděli v Ježově nebo v blízkém okolí muže oblečeného do bílé ochranné kombinézy s respirátorem na ústech a slunečními brýlemi na očích pohybujícího se ve stříbrném osobním vozidle, nebo že se někde do kombinézy oblékal či z ní svlékal, aby se ozvali kyjovským policistům na telefonu 974 633 500 nebo na linku 158,“ dodal Zámečník.

Video
Video se připravuje ...

Pošta v Ježově na Kyjovsku je přímo v centru obce. Zloděj vydávající se za policistu pošťačku požádal, ať ho pustí dovnitř zadním vstupem. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
9 fotografií