Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Recenze: Jezevčíkova kocovina nastává, když lidé nevědí, co s láskou

Knihu Jezevčíkova kocovina napsala stejně jako první díl Z pohledu jezevčíka rodačka z Düsseldorfu, Frauke Scheunemann (48).
Knihu Jezevčíkova kocovina napsala stejně jako první díl Z pohledu jezevčíka rodačka z Düsseldorfu, Frauke Scheunemann (48).  (Autor: Euromedia, IKAR)
Autor: Ivan D. Hladík - 
9. června 2017
10:34

Když si ho Carolin Neumannová vzala z útulku, jmenoval se Carl Leopold Eschersbach. Už jako Herkules se tenhle jezevčík pokusil své paničce najít vhodný protějšek. Podařilo se! Teď má však nový úkol – vztah ubránit všem nástrahám a ochránit jej i před bývalou manželkou veterináře Marka.

Jezevčík Herkules konečně našel své milované paničce Carolin toho pravého muže: Marka, veterináře a opravdového znalce psů. Když se všichni sestěhují do bytu nad Markovou ordinací, je Herkules přímo blažený. Jen kocour – pan Felix – zůstává skeptický. Podle jeho zkušeností si lidi život stále komplikují. A má pravdu: Krásné časy překazí Sabina, Markova exmanželka, která náhle projeví o bývalého partnera znovu zájem. A nádherná Cherie, elegantní fenka zlatého retrívra, na níž může Herkules oči nechat, ale ona o dvě hlavy menšího jezevčíka zcela ignoruje. Zkrátka: Herkules má plné tlapky práce se záchranou vztahu svých nejbližších, a navíc se pokouší získat srdce milované Cherie...

Herkules má jako každý jezevčík svou hlavu a teď právě je ta jeho navíc plná starostí! Aby toho nebylo málo s lidmi, prožívá také on svou první velkou lásku. Fenka zlatého retrívra Cherie je sice trochu větší, ale – na velikosti přece nezáleží. Důležité je přijít jen na to, jak na ni. A také jak to zaonačit, aby pracně vlastními tlapkami vybudovaný vztah paničky Carolin a skvělého veterináře Marka neztroskotal hned na prvním ledovci z bývalých vztahů. Začíná malé psí dobrodružství s velkou porcí humoru, které čtenáře přesvědčí i o tom, že mezi psí a lidskou láskou zase tak velký rozdíl není.

Knihu Jezevčíkova kocovina napsala stejně jako první díl Z pohledu jezevčíka rodačka z Düsseldorfu, Frauke Scheunemann (48). Knihu Jezevčíkova kocovina napsala stejně jako první díl Z pohledu jezevčíka rodačka z Düsseldorfu, Frauke Scheunemann (48). | Euromedia, IKAR

Knihu napsala stejně jako první díl Z pohledu jezevčíka rodačka z Düsseldorfu, Frauke Scheunemann (48). Promovaná právnička ještě při studiu pracovala v rádiu Norddeutscher Rundfunk., poté jako novinářka a tisková mluvčí. Od roku 2002 je autorkou na volné noze a píše velmi úspěšné romány společně se svou sestrou Wiebke Lorenz pod pseudonymem Anne Hertz. Je vdaná a s manželem a čtyřmi dětmi žije na staré faře v Hamburku. Této ženě se podařilo opět skloubit romantiku (dokonce ve dvou podobách) a humor do knihy, kterou přelouská čtenář při odpolední kávě, ale ještě dlouho na ni bude s laskavým úsměvem vzpomínat.

Přečtěte si ukázku z knihy:

Jezevčíkova kocovina

Zásadní je samozřejmě Herkules, jako správný pes věrný, milující a oddaný. To pochopí hlavně ti čtenáři, kteří mají sami doma zvířecího miláčka. Herkules naprosto lidsky a přitom nenáročně řeší životní peripetie své i svých lidí, ne nepodobné tomu, co všichni prožíváme každý den. Právě proto se na stránkách této knihy můžeme cítit jako doma. Navzdory tomu, že německý styl humoru nebývá tomu českému příliš blízký, u této autorky to neplatí. Možná proto, že smích a láska jsou základními kameny každého skutečně prožitého života. A když je do toho všeho zapleten jeden jezevčík (či více), nemůže to dopadnout špatně.


Frauke Scheunemann

Jezevčíkova kocovina

nakladatelství Ikar, 2017

248 stran

Hodnocení: 85 %

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi