Žena utrpěla vážné zranění, přiletět pro ni musel vrtulník. „Jedná se o středně vážné poranění, pacientku přepravil vrtulník na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Brně,“ řekla Blesku mluvčí krajské záchranky Hedvika Kropáčková. Podle informací Blesku si žena při jízdě poranila páteř a čeká ji operace. Její syn i chlapec, který zastavil v zatáčce, vyvázli bez újmy.

Provozovatel bobové dráhy Pavel Kavický odmítl okolnosti neštěstí komentovat. „Obraťte se s žádostí o informace na policii,“ řekl stručně. Policie uvedla, že o nehodě ví od záchranky, provozovatel ji neinformoval. „Zjišťujeme, co se stalo. Zatím se nebudeme vyjadřovat, je to předčasné,“ řekla Blesku mluvčí Andrea Cejnková.

Video
Video se připravuje ...

Bobovku v Brně-Líšni oficiálně otevřeli loni v prosinci Hynek Zdeněk

Po dráze se také v neděli svezly desítky Brňanů, řada z nich přitom o sobotní události věděla. „Dráha je bezpečná a přehledná, spíš selhal lidský faktor. Když pustím páku řízení, prakticky hned vozík brzdí. Možná paní zareagovala pozdě, co já vím,“ svěřil se Blesku muž kolem třicítky, který společně s kamarádem přihlížel dění na dráze.

Dráha s nejvyšším převýšením v Česku

Bobová dráha v Brně-Líšni měří 1021 metrů, má nejvyšší převýšení v Česku. Podle vyjádření provozovatele na webu je dráha bezpečná, jezdec je v sedačce připoután bezpečnostními pásy jako v autě. Sám si brzdí a navíc má bob elektromagnetické brzdy, které se aktivují při vyšší rychlosti.

Samostatně mohou na dráhu jezdci od 8 let, rychlost bobu na trati nepřesáhne 60 kilometrů v hodině. V případě dětí a mládeže většina provozovatele prodlužuje doporučené desetisekundové intervaly mezi jednotlivými jízdami. 

Fotogalerie
6 fotografií