Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vraždil v Bataclanu? Policie má muže, který se měl podílet na masakru 130 lidí

Autor: ČTK, Mii - 
2. června 2017
18:46

Policie v Belgii ve středu zatkla muže, jenž je podezřelý z podílu na teroristických útocích v Paříži v roce 2015, při kterých islámští radikálové zmasakrovali 130 lidí. Muž je obviněn z teroristických vražd a z vedení teroristické skupiny. V pátek to oznámila belgická prokuratura. Podezřelým je podle ní třicetiletý belgický státní příslušník Yassine A.

Prokuratura v prohlášení dodala, že bližší informace neposkytne. Nechce tím narušit vyšetřování. Při předloňských listopadových atentátech ve francouzské metropoli zahynulo 130 lidí.

Podle agentury AFP je zatčen původem Syřan Yassine Atar, bratr Oussamy Atara, podezřelého organizátora atentátů v Bruselu v březnu 2016. Při nich zahynulo 32 osob.  

Při útocích z 13. listopadu 2015 zmasakrovali v pařížském hudebním klubu Bataclan tři islámští radikálové 90 lidí. Takřka souběžně zavraždili jiní islamisté u sportovního stadionu a ve dvou pařížských restauracích dalších 40 lidí. Při atentátech bylo také zraněno kolem 350 osob. 

Jak se mají lidé chovat, když se z nich stanou rukojmí teroristů? Radí bezpečnostní expert Lumír Němec:

Video  Co dělat, když se z vás stane rukojmí teroristů? Jaké informace jsou důležité pro policii? Ve Studiu Blesk odpovídal bezpečnostní expert Lumír Němec.  - Zuzana Štíchová, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi