Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čunek naboural služební audi: Sebevraha jsem ani nemohl sníst, lituje srnce

Autor: simao - 
2. června 2017
17:59

Hejtman a senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL) boural. A to ve služebním Audi A8, kam usedl místo svého šoféra. Co se přihodilo? Šlo o střet se zvěří a odnesly to plechy. Lehce pak prý i protijedoucí auto. Škoda nebude malá, věští Čunek. A nebylo to prý poprvé, kdy se něco takového lidoveckému politikovi přihodilo.   

Nebyla to autonehoda, byla to „srnkonehoda,“ hlásí Jiří Čunek (KDU-ČSL). „Nějaký srnec sebevrah skočil přímo doprostřed cesty tak, že jsem ho trefil. Nerozbil ani světlomet, vrazil se mezi to. Naštěstí nepřeletěl na přední sklo. Ale zůstal v úrovni spodní části vozu. To se skutečně přihodilo,“ uvedl hejtman Zlínského kraje.

Smrt Čunkova srnce: Prorazil chladič

Na dotaz Blesk.cz, zda se nehoda obešla bez zranění, Čunek odpověděl: „Ne, ne, byla tam smrt, srnec byl na místě mrtev. Stala se smrtelná nehoda, ale bohužel jsem ho ani nemohl sníst, zákon tomu zabraňuje.“

Čunek v tu chvíli seděl za volantem služebního Audi A8. „Je to moje služební auto, na některé cesty si neberu řidiče, když ten den není potřeba. Když toho moc nenacestuji, tak si řídím sám. Škoda u takového vozu je větší,“ říká.

Podle zdroje Blesk.cz by se mohla vyšplhat až na 400–500 tisíc korun. „Já to v tuto chvíli nevím, ale protože srnec zatlačil celou přední masku s těmi kruhy a bohužel zavadil i o kapotu. Tekla voda, prorazil chladič, tak ta škoda určitě bude veliká,“ uvedl Čunek. Nehoda se stala před 14 dny. A nebyla první tohoto druhu. Zvěř srazil Čunek už dvakrát.

Vše se přitom seběhlo ráz na ráz. „Ještě bylo světlo, bylo to kolem osmé hodiny. Přemisťoval jsem se mezi pracovními cestami, na další pracovní schůzku už jsem se musel omluvit. Mířil jsem do Valašského Meziříčí a jel jsem z Luhačovic,“ přidává podrobnosti muž, který během minulého víkendu neúspěšně kandidoval na předsedu KDU-ČSL, ale do vedení strany zvolen byl.

„Stalo se to na široké, veliké cestě před Vsetínem. Do Protivky ale jelo dost aut. To jedno se mi potom ozvalo, protože kus toho plastu odletěl a zřejmě poškrábal protijedoucí automobil,“ doplňuje Čunek pro Blesk.cz.

Nebylo to poprvé. Čunek srazil i jelena

Čunek tak měl i svědky, kteří jeli do Protivky a viděli prý, jak srnec skočil a dopadl doprostřed vozu. Hejtman se hájí, že prý nemohl dělat nic. „Já jsem nemohl ani prudce brzdit, aby do mě někdo zezadu nenarazil,“ doplňuje.  

Není to však poprvé, kdy se mu něco takového přihodilo. Čunek však zavzpomínal i na své předchozí nehody.

„Jednou jsem srazil také srnce ve svém domácím automobilu, jednou dokonce jelena. Ale vždy jsem měl štěstí, protože se to obešlo bez zranění. Když jsem srazil jelena, tak za mnou přišel předseda myslivců z toho příslušného sdružení a požádal mě, jestli bych k nim nemohl vstoupit. Že oni tam jeleny nemají a toto byl jediný, který se v tom revíru objevil. Měli by člověka, který ho ulovil. Ale zatím jsem odolal, nevstoupil jsem,“ dodává Čunek.

O poznání méně mu bylo do smíchu v březnu 2016, kdy měl nehodu na místní křižovatce ještě coby starosta Vsetína. Tehdy boural ve voze Škoda Octavia a naboural do řidiče, který rozvážel pizzu. Ten musel být převezen k ošetření do vsetínské nemocnice. Podle Čunkových tehdejších slov pro Deník.cz však nehodu zavinil právě řidič před ním, který se prý začal otáčet právě na křižovatce.

VIDEO: Jiří Čunek se pokusil na sjezdu sesadit Pavla Bělobrádka z čela lidovců. Neuspěl.

Video  Čunek zkusil sesadit Bělobrádka. Na sjezdu lidovců na něj ale nestačil.  - Petr Soukup, Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

hidrantt ( 2. června 2017 18:30 )

Táta Antonín svoje děti nerozezná,to se ani nedivím ,že to černý pako je nemůže rozeznat,tady je alespoň vidět ,jak se stará o vlastní děcka,ŽE JE NEMŮŽE ANI POZNAT.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa