„Průběžně se zajímáme o stav policisty i druhého zraněného a máme informace o tom, že došlo ke zlepšení, řekla jihomoravská policejní mluvčí Štěpánka Komárová. ČT24 dnes na Twitteru uvedla, že policistu lékaři probudili z umělého spánku a muž sám dýchá. Je jím vedoucí oddělení silničního dohledu Dopravní Policie ČR Jihomoravského kraje Radovan Raich. Druhý zraněný, Zemanův protokolář Vladimír Kruliš, má dva zlomené obratle naštěstí bez poškození míchy.

Nemocnice tuto informaci ale nepotvrdila. „V žádném případě nemůžeme zveřejňovat informace o zdravotním stavu či o převozu pacientů z/do naší nemocnice,“ uvedl Pavel Žára, mluvčí Fakultní nemocnice Brno Bohunice.

Vůz za čtyři miliony korun sjel do potoka v Brně-Chrlicích poté, co řidič kvůli mozkové příhodě nezvládl řízení. Kruliš, který doprovázel prezidenta Miloše Zemana na cestě po Jihomoravském kraji, seděl na místě spolujezdce. Stále není jasné, kdo a proč povolil jet civilistovi v policejním autě.

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští policisté budou dohlížet na řidiče v BMW i8, zrychlit z 0 na 100 km/hod dokáže za 4,4 sekundy. Hynek Zdeněk

Fotogalerie
17 fotografií