Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Záhadná smrt Sebastiánka (†3): Skončil v nemocnici, za 20 hodin byl mrtvý

Autor: shp - 
2. června 2017
11:37

Život teprve tříletého Sebastiánka vyhasl děsivě rychle. V lednu letošního roku ho hospitalizovali v nemocnici v Nitře, o 20 hodin později byl již v nebi. Jeho zdrcená rodina je na pokraji zhroucení a volá po spravedlnosti. Podle ní sestra ze zdravotního zařízení pochybila. Co opravdu stojí za záhadnou smrtí dítěte? 

Souhlasíte s darováním orgánů?“ byl dotaz, po kterém vyhasly všechny naděje na Sebastiánkovu záchranu a jeho maminka v sedmém měsíci těhotenství se zhroutila. Rodina zveřejnila příběh na Facebooku, aby dostala odpovědi alespoň na nějaké otázky ohledně záhadného úmrtí malého chlapce.

Vysoký obsah cukru v krvi

Koncem ledna se pro ni všechno změnilo. Sebastiánek se necítil dobře a rodiče ho vzali k lékařce. Ta ho okamžitě poslala do nemocnice v Nitře, protože chlapcovi v krvi naměřili příliš vysokou hladinu cukru. To se lékařce vůbec nelíbilo.

Podle slov rodiny nebyl Sebastiánek nikdy vážně nemocný, dokonce nemusel ani užívat antibiotika při běžných dětských chorobách. Měsíc před záhadnou smrtí byl dokonce na povinné preventivní prohlídce u své obvodní lékařky. Ta neshledala, že by měl problémy.

Jeho dětská lékařka ho vždy pochválila za dokonalé zdraví,“ uvedla rodina. Nemoci se vitálnímu a šťastnému chlapci celé dětství vyhýbaly. Sebastiánka přijali do nemocnice na dětské oddělení jednotky intenzivní péče, kde mu ihned nasadili léčbu. Pak přišel hrozný zvrat.

Neuplynulo ani 20 hodin a rodina uslyšela nejbolestivější zprávu v životě. Chlapeček den po hospitalizaci zemřel. Jeho rodiče z jeho smrti viní personál nemocnice, který měl v osudný den službu. Podle mámy dítěte byly na dětském oddělení vypnuté alarmy.

Sebastiánek přišel o šanci na život,“ řekla smutná matka webu Topky.sk. Případem se zabývá Úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí i policie. Rodina dodává, že chlapcův stav se změnil zcela náhle. Dva dny před hospitalizací byl zdravý a na nic si nestěžoval. O to více zdrcující jeho smrt je.

Podle informací webu nastala u dítěte mozková smrt v nitranské nemocnici. „Zdravotní sestra, u níž zemřel náš Sebastiánek, byla arogantní, drzá, nelidská, líná a hlavně neznalá své práce,“ tvrdí o ženě rodina. Na příbuzné i samotné dítě prý zvyšovala hlas. Existuje podezření, že ona vypnula alarm, aby ji v noci nerušil.

Podle mluvčí nemocnice Tatiany Timkové byl chlapec přijatý okolo jedenácté hodiny dopolední. Následně ho hospitalizovali pro nově vzniklé onemocnění. Sebastiánek pak byl kvůli komplikacím převezen do nemocnice v Bratislavě, kde vydechl naposledy.

Podívejte se na další smutný příběh ze Slovenska. Ročního chlapce zavalila brána:

Video  Ročního chlapečka zavalila brána u domu.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání