Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dámy, pozor: Inspekce odhalila na internetu falešné kabelky Louis Vuitton

Autor: mah, ČTK - 
2. června 2017
09:20

Česká obchodní inspekce (ČOI) kontrolovala prodej zboží na internetu a sociálních sítích. Kontrola odhalila padělky kabelek Louis Vuitton, textilu Adidas a zboží značky Michael Kors. Inspektoři se na základě podnětů od spotřebitelů zaměřili na sociální sítě Facebook a LetGo a zároveň i na prodej zboží přes internet.

Padělky zboží Michael Kors zjistila ČOI při kontrole nabídky přes aplikaci LetGo, kdy prodávající byl uveden pod jménem Mája Suchá. Byly objednány tři kusy zboží, celková cena originálních výrobků činila 26 000 Kč. Při následné schůzce za účasti policie bylo zboží zajištěno. „Kontrolou bylo zjištěno, že prodávající osoba nevlastní žádné živnostenské oprávnění. Řešení porušení zákona dále probíhá,“ uvedla mluvčí.

Padělek kabelky Louis Vuitton inspektoři odhalili na internetové stránce www.sbazar.cz/luxurious07 a padělané textilní zboží ochranné známky Adidas na www.cz.flame-fashion.com.

Při čtvrté kontrole zjistili inspektoři porušení zákona o ochraně spotřebitele spočívající v nesprávném značení textilních výrobků nabízených spotřebiteli k prodeji. Prodávající komunikoval přes Facebook a telefon, zboží ale prezentoval také na adrese Opletalova 35, Praha 1. Bez objednání předem se však do showroomu nelze dostat, upozornili inspektoři.

VIDEO: Jak Česká obchodní inspekce kontroluje výrobky

Zobrazit celou diskusi