Policisté chtěli čtyřkolku bez registrační značky zastavit v ulici Na Kolešovce, tedy v okrajové části Plzně. „Ačkoli výzvu několikrát zopakovali, řidič nereagoval a naopak začal hlídce ujíždět směrem na Slovany,“ uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Následovala krátká policejní honička. „Řidič čtyřkolky několikrát úmyslně nebezpečně změnil směr jízdy a zvyšováním rychlosti se snažil strážce zákona setřást,“ popsala Štefflová.

Na křižovatce ulic K Jezu a Libušínská ale nezvládl řízení a vjel do protisměru. Ještě se pokusil odbočit doleva, ale akorát trefil policejní vůz. „Naše vozidlo v ten okamžik jelo vedle něj stejným směrem ve svém jízdním pruhu,“ řekla Štefflová s tím, že kolize se naštěstí obešla bez zranění.

Pak začalo zjišťování, proč se čtyřkolkař snažil hlídce tak vehementně zmizet. Dali mu proto dýchnout a udělali i test na omamné látky. „Zatímco test na alkohol byl negativní, zkouška na drogy prokázala přítomnost pervitinu,“ vysvětlila Štefflová.

Řidič navíc nebyl schopný policistům předložit jediný doklad, a to ani od čtyřkolky. „Navíc bylo ohledáním zjištěno, že výrobní číslo čtyřkolky je z poloviny nečitelné,“ zakončila Štefflová. Policisté teď prověřují původ vozítka, tedy i to, zda není například kradené.

VIDEO: Podívejte se, co vše zvládnou borci se čtyřkolkou.

Video
Video se připravuje ...

MACHŘI NA ČTYŘKOLCE FACEBOOK.COM