I po vyřčení kruté diagnózy letos v lednu pracoval herec a režisér jako o život, o nějž taky svedl statečný boj. Rakovina byla ale bohužel silnější. Zprávu o jeho úmrtí přineslo pražské Divadlo pod Palmovkou.

„Věděla jsem, že je na tom René špatně, cítili jsme to kolem něj všichni, ale stále jsme doufali,“ řekla Blesku kolegyně Kateřina Macháčková (67). Navzdory tomu, že Přibil zhubl kvůli rakovině za pouhých pět měsíců 15 kilo, nedával na sobě žádné trable znát.

„Je to pro nás rána. Režíroval pro Divadelní společnost Karla Soukupa komedii Viktorie Hradské Commedia Finita, premiéru jsme měli před rokem,“ dodala Macháčková.

VIDEO: Otec Kateřiny Macháčkové byl legendární Miroslav Macháček (†68). Co o něm prozradila?

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Macháčková (67), dcera Miroslava Macháčka (†68): Táta se styděl za rodinu a za vztahy! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Herec se snažil bojovat se zákeřnou chorobou ze všech sil. Už vážně nemocný hrál v seriálech Temný Kraj či Modrý kód a objevil se i v neděli vysílaném televizním filmu Monstrum o Stalinově pomníku na Letné.

„Sedmdesátka je takový mezník v životě, kdy už spíš bilancujete, jestli jste svůj život naplnili, a já si nestěžuji,“ svěřil se Přibil loni. „To, co jsem si přál, se mi vyplnilo a teď už sbírám nabídky práce jako lahůdky,“ dodal v jednom z rozhovorů s pokorou.

Fotogalerie
16 fotografií