Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Komentář: Nebojte se války v ulicích. Prostě si už jen nezapálíte v hospodě

Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
31. května 2017
05:14

V Česku ode dneška platí protikuřácký zákon, který zakazuje kouření v hospodách nebo zastávkách MHD, a z médií se zdá, jako by kvůli tomu měla vypuknout válka. V televizi se na kuřáky před hospodami chystají antikonfliktní týmy, Praha 1 najala soukromé patroly mužů s „dobrou fyzickou kondicí“ a bavit nás znovu začal i teplický starosta ODS Jaroslav Kubera, milovník cigaret a sběratel popelníků.

Začněme jím, protože právě on symbolizuje bizarnost českého boje o kouření, v němž o kouření vlastně vůbec nejde. ODS sice dnes prezentuje „svůj džihád za cigarety“ jako boj za svobodu, ještě před časem to ale byl právě její poslanec a lékař Boris Šťastný, kdo předkládal protikuřácký zákon. Jenže to ODS vládla a protikuřácký zákon by si případně připsala sama. Nyní ho tlačila vládní koalice ČSSD, ANO a lidovců, a ODS je najednou proti.

Video  „Co je vám do toho?!“ Senátor Kubera kouřil ve studiu a hádal se s lékařkou  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Což je trochu ironie: právě městští a vzdělanější lidé, tedy spíš voliči ODS, kouří méně než méně vzdělaní venkované, pro které bývá ODS sprosté slovo. I to vám nejlíp ukáže zhoubnost politiky. A mimochodem: zákon podporuje většina Čechů, tedy demokratická většina. Navíc prezentovat vážně boj za kouření v hospodách jako boj za svobodu můžete snad jen po deseti pivech a dvou krabičkách cigaret, co kouří na frontě v Donbasu.

Jsou to totiž právě kuřáci, kdo nejen v hospodách nekuřáky zbavují svobodného nároku na nezakouřený vzduch – tedy nechcete-li samozřejmě argumentovat, že jsou to nekuřáci, kdo terorizuje kuřáky čistým vzduchem. Pak se ale přestěhujte ke Kuberovi do kanceláře; má tam nejen krásně zakouřeno, ale i chrchlající popelník ve tvaru plíce. Každý navíc ví, že si mnozí hospodští svou zákonnou povinnost oddělit fyzicky kuřáky od nekuřáků vyložili jako svobodu vykašlat se na to – hezké české řešení. Teď je stihla totalita.

V Česku kouří asi 30 procent lidí a ročně jich na jeho následky umře kolem 18 000. Kuřáci si od teď smějí zapálit jen na zahrádce nebo před hospodou, což je něco jako menšinová svoboda. Je to podobné, jako když si nechodíte zakouřit k sousedovi domů. Stejná regulace navíc dávno platí ve většině evropských zemí včetně těch tradičně velmi kuřáckých. „Je to den, kdy bude Česká republika opět patřit mezi civilizované země,“ řekl k protikuřáckému zákonu ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík, taky lékař.

Video  Jak vytrestat kuřáka  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Těžko říct. Argumentovat v Česku Západem dnes není moc populární, mnozí Češi znovu objevují kouzlo Východu. A tam se stále více nejen Rusů upije a ukouří k smrti ve věku, kdy se u nás podruhé ženíme. Spíš jen řekněme, že ve všech zemích, kde podobný zákaz kouření schválili už před lety, žádná válka nevypukla. Prostě se tam jen nekouří v hospodách, barech a restauracích, což není zas tak těžké pochopit.

Hidden-object ( 1. června 2017 20:49 )

Důležitá a aktuální informace :zdenekk je pedofilni pederast. Babiš a Zeman jsou na 1.miste v oblíbenosti normálních občanů ČR. Kalousek a Sobotka jsou celoživotní zloději a lhaři. Top 09 a ČSSD jsou mrtvé strany. Babiš příštím premiérem ČR. Zeman opět prezidentem VYHLÁŠENÍ CENY TOP-VIP Mega KRIPLA ROKU za NEJZVRÁCENĚJŠÍ,nejuchylnejší,nejlživější reportáž a práci roku 2017 získává ZASLOUŽENĚ postkomunistický pravičácký debil, práskač,udavač a uchyl-hulibrk a parazit radobyreporter:Josef Klíma =Pepa hulibrk Tento ňouma se celý život živí udávánim,pomluvama, je to prvotřídní práskač a udavač! Pro korunu by udal i svou swini matku co ho vyvrhla! Krom toho je to slizká homokláda Gott je přežitek, je to skutečně sebestřednej nafoukanej idiot bez kouska sebekritiky, senilni staroch, který se neumí smířit s tím že už je starej nepotrebnej vrak! Nikdy zpívat neuměl a teď už vůbec ne, blb který lezl komoušum do perdele celé roky, kdyby tu byl Kim z KLDR tak bude kvakat korejský, dement falešnej i s tou svou židovkou škaredou! Jo Češi..to vždy byl a je odjakživa lidský hnůj..Je to zparchantělá kombinace lůzy s lůzou někdy z roku dva a bohužel z toho omylem vznilkl nedopatřením tento lidsky odpad co si říká ČECH..netvrdím,že všichni jsou špatny,ale většina čechačků je mozkově postižená,zakomplexovaná řekl bych až chorobně zlá a zavistivá škodolibá lůza ,živící se jen zlodějnou,podvodama,intrikama,lží,pomluvama,falší a svou primitivní debilitou.Škoda že to Hitler nedotahl do konce...Ještě že tam v tom bordelu nežiju!!!!

simeonsimeonovic ( 31. května 2017 07:50 )

Tak tenhle článek na mě působí jako dobrá, protiruská agitka. Kdo vám ho dodal? S tomu, kdo zde píše Normální je nekouřit, ty žiješ dle nějakých, předepsaných pravidel? Co je normální a co je nenormmální? Piješ alkohol? Normální je totiž nepít alkohol. Normální je přecházet na zelenou. Zdravit sousedy, čistit si zuby....... .Nekouříš, tak nekuř, ale svoje rozumy si nech za dveřma svého bytu. To ti píšu , jako nekuřák.

aIIahakbar ( 31. května 2017 07:15 )

Normální je nekouřit!

ollina ( 31. května 2017 06:50 )

Největším problémem podle vlády je kouření v putyce.......Zakrývají tím závažné problémy a zkouší kolik toho vydržíme

panda82 ( 31. května 2017 06:19 )

No to je radosti, a co dál, Plesku jak to vypadá v kantýně poslanecké sněmovny , kde mají kuřácké koutky?, známe jak jsou poslanci nedisciplinovaní a tráví tam hodně času, tak jak to je teď

Zobrazit celou diskusi