Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Reportér Klíma otočil: Odhalil nové důkazy proti Kajínkovi!

Autor: ljš - 
29. května 2017
05:00

Sedmnáct let za Jiřího Kajínka bojoval a snažil se pomoci dostat jeho případ znovu před soud! Teď ale známý reportér Josef Klíma přiznává, že začíná na případ plzeňských vražd měnit názor. Přesvědčila ho prý nová svědectví a spojitosti.

"Dokud byl Kajínek ve vězení, pochyboval jsem víc o jeho vině. Teď sotva vyšel ven, začínám pochybovat o jeho nevině," uvedl Josef Klíma poslední díl svého pořadu. Všechno prý odstartoval jeho nedávný rozhovor s  korunním svědkem Vojtěchem Pokošem, který jako jediný střelbu v plzeňských serpentinách přežil. "Po té, co se po 17 letech sám ozval a rozhodl promluvit, ozvali se další svědci. Prý si mysleli, že mě zajímají jen výpovědi, které jsou ve prospěch Kajínka. Proto mlčeli," vysvětlil Klíma.

Video  Fotky, autogramy, rozhovory, diskuze. Jiří Kajínek se po setkání s novináři v Brně snaží ukončit půlhodinový kolotoč otázek a odpovědí  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Kajínka dostala do vězení nejen Pokošova výpověď, ale také řetězec nepřímých důkazů. Zavražděný Štefan Janda s bratry Pokošovými tehdy tvrdě tlačili na podnikatele Antonína Vlasáka a chtěli od něj doplatit peníze za hospodu. Podle vyšetřovatelů Vlasákovi jeho známý Alexandr Hegedüs dohodil člověka, který umí zařídit, aby mu dali pokoj. Tou osobou měl být právě Kajínek a inkasoval za to prý 100 tisíc.

Fotogalerie Kajínek si užívá svobodu s půvabnou blondýnkou 81 fotografií

Hegedüs tuto verzi nejdříve potvrdil. Později ji ale odvolal a za Kajínka byl dokonce orodovat na Hradě u prezidenta Havla. Nový svědek, který Klímu kontaktoval, ale tvrdí, že Hegedüs v březnu 2004 otočil znovu a vrátil se ke své původní verzi, že Kajínek střílel.

"Dal podrobnou výpověď na policii, protože trpěl, nemohl spát, křičel ze spaní a potřeboval to ze sebe nějak dostat. Svěřil se mi se vším, ale nejen mně, prostě udělal naprosto podrobnou výpověď na policii," tvrdí Klímův nový svědek. Jeho slova potvrzuje i kriminalista František Brabec, který měl u výpovědi být. "Jeli jsme tenkrát do Dobříše a tam Hegedüs řekl, že zajistil pro Kajínka ty dvě pistole a že Kajínek to teda udělal," řekl.

Kajínek se měl následně sejít s Hegedüsem v Praze u Libeňského mostu. "Jeho první slova byly: Kvičeli jak svině," tvrdí svědek. Současně dodává, že zmíněných sto tisíc korun byla jenom záloha. "Mělo to být celkem za 300 tisíc, takže pan Vlasák dluží ještě Kajínkovi 200 tisíc," smál se v pořadu svědek. "Nebo Hegedüs, jestli to zkasíroval. On se ho hrozně bojí," dodal.

Video  Jiří Kajínek se ocitl v Brně pod "palbou" dotazů novinářů.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

Zato Antonín Vlasák je v klidu. "Já nemám žádný důvod se bát, já jsem nikomu žádné peníze nedal na to. Těch sto tisíc jsem mu půjčil na provoz hotelu, který měl ode mě pronajatý. To si z toho udělali policajti a novináři," řekl Klímovi. Kdo tedy podle něj vraždil? "Já jednoznačně řikám policajti, Kronďák a okolí, a Kadeřábek," odpověděl.

V pořadu promluvila také další svědkyně. Podle ní prodal Hegedüsovi s Kajínkem vražednou zbraň, starou "čezetu", její bývalý přítel Julián Žembery. Ten už ale do případu světlo nevnese. Spáchal totiž sebevraždu, ke které ho dohnaly drogy a schizofrenie, kterou trpěl.

Vše o Jiřím Kajínkovi čtěte ZDE

karolcenter ( 31. května 2017 13:07 )

Inak si zdravý

karolcenter ( 31. května 2017 13:05 )

Klíma trfpiaci stareckou demencii si už nenajde ani svojho vtáka a nie nové dôkazy proti Kajínkovi.

sorgedoktor ( 31. května 2017 08:15 )

Proc tak silne..Treba mu nekdo sdeelil, ze ho podrezou..... Je to mcc*/ maly cesky clevek/...

lalia ( 30. května 2017 14:01 )

Klímo,proč do toho rýpeš?Kdo tě to poručil?Je to od tebe sprosté,je to rána do zad Kajínkovi.Máš charakter?

Limone ( 30. května 2017 02:48 )

Pane Klíma. Z vašich názorů, z hluboce zakořeněným totalitním režimem je člověku se ctí, charakterem a rozumem špatně !!! Lidé v současnosti preferují názory výhradně generaci, která spatřila svět po "sametové revoluci" a odmítají naslouchat těm, kteří bojovali pouze za svá koryta !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání