Nápak na akci Malostranské dvorky pochází už z loňského léta. „Tehdy jsme se toulali se spisovatelem Petrem Stančíkem a kamarádem básníkem Bogdanem Trojakem Malou Stranou. Najednou jsme se ocitli v útrobách domů, kde bydlel a tvořil Egon Bondy,“ zmínil Kobza.

Přestože si na Facebooku povzdechl nad tím, jak kdysi Korso Krymská bylo sousedskou záležitostí, tady jej velký zájem netrápil. „Víte, srdci blíž mi jsou ty starší dámy než hipsterská omladina,“ prozradil, proč už se na akci, kterou založil v Krymské, nevydává.

Tentokrát na Malostranském náměstí vítal už před dvanáctou příchozí, kterým rozdával brožurky. Se zájmem veřejnosti očividně počítal. Na akci totiž připravil na 10 tisíc výtisků, které obsahovaly nejenom mapku, ale také informace k jednotlivým 15 místům.

Zájem o akci byl zejména u starších lidí, které láká architektura. „Ačkoli jsem místní, útroby Malé strany ještě nemám tak projité, jak bych si přála. Proto jsem se sem vydala a nelituju,“ těšila se návštěvnice Alžběta, která se vydala na akci sama.

Každý dvorek se tak trochu lišil. Jeden nabídl hudební vystoupení, do dalšího jste se skrz měkké válce ve vchodu málem nedostali. Právě dvorek na adrese Sněmovní 7 poskytl zábavu už při vstupu.

„Je vtipné pozorovat, jak se lidé automaticky protlačují pravou stranou... Jak jsou naučeni. Přitom více prostoru je mezi válci vlevo,“ bavila se dívka, která vítala v tamějším pavlači, kde byly k vidění komiksy od 13 českých a slovenských výtvarníků.

Podívejte se na fotografie z akce:

Fotogalerie
51 fotografií