Kromě herních zařízení zabavili pracovníci celní správy deset tisíc korun a 150 eur. Podle mluvčí celníků v hlavním městě Ivany Kurkové se herny často pokoušejí obcházet zákon o hazardních hrách tím, že se vydávají za dobročinný spolek a případnou prohru hráče vydávají za příspěvek. To byl i případ podniku v Krči.

Často se rovněž celníci setkávají s fintou, že několik automatů je provozováno legálně a další jsou skryty třeba za plentou nebo za tajnými dveřmi, kam ovšem nemá přístup každý,“ doplnila mluvčí.

Od ledna 20 heren

Celní správa má na starosti kontrolu a potírání nelegálního hazardu od začátku letošního roku, kdy to umožnil nový zákon o hazardních hrách. Od ledna celníci zlikvidovali 20 nelegálních heren, zajistili 218 hracích automatů, šest rulet, deset stolů pro živé hry a téměř dva miliony korun v hotovosti.

Při poslední razii objevili v Počernické ulici v Malešicích dvě nepovolené herny a zajistili 17 výherních automatů. Za provozování nelegálního hazardu hrozí provozovateli pokuta až do 50 milionů korun a propadnutí výherních hracích zařízení, peněz a dalšího vybavení, které k nelegálnímu hazardu sloužilo.