Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Pindy“ a bušení do lavic. Komunisté jsou hanba české politiky, bouřil Herman

Autor: Jaroslav Šimáček - 
25. května 2017
14:42

Neobvyklý obrázek se naskytl během čtvrtečních interpelací. Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) vystoupil proti údajné „komunistické propagandě“ a to, že KSČM sedí dnes ve Sněmovně, označil ze „hanbu české politiky“. Komunističtí poslanci na to reagovali bušením do lavic.

„Komunisté měli čtyřicet let čas na to, aby tuto zemi zdevastovali morálně a hospodářsky takovým způsobem, že se z toho hrabeme dodnes. A já tady pozvedám hlas proti této komunistické propagandě, která v roce 2017 zaznívá na půdě českého parlamentu. Je to nepřijatelné a je to hanba české politiky, že komunisté stále v Parlamentu sedí,“ rozohnil se ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Herman: Nehorázné nepravdy

Nebyla to přitom jeho jediná přestřelka s komunisty v poslední době. Herman nedávno kritizoval i Vojtěcha Filipa, do komunistů se navezl i v reakci pro Blesk.cz. To když se komunisté snažili do pořadu schůze vtlačit bod o církevních restitucích. „Komunisté tady způsobili velké problémy, dělají je stále, otravují politickou scénu ještě v roce 2017 a já pevně doufám, že budou občané tak moudří, že už nebudou snad tu politickou scénu otravovat další léta do budoucna,“ říkal.

VIDEO: Daniel Herman o střetu s komunisty ve Sněmovně

Tentokrát se Herman pustil do komunistů při interpelaci na ministra obrany Martina Stropnického (ANO). Poslanci KSČM se totiž u pultíku střídali a kritizovali NATO.  

„To, co zde zaznívá, jsou nehorázné nepravdy. Mír v Evropě po druhé světové válce je zajištěn právě pouze díky společenství Severoatlantické aliance. Komunistům se nepodařilo rozpoutat další válku,“ říkal Herman s narážkou na ruskou anexi Krymu a dění na východní Ukrajině. České členství NATO nám dle něj dodává skutečné bezpečnostní jistoty. 

Komunisté bušili do lavic. „NATO je agresivní pakt“

Na Hermanův výpad reagovali poslanci KSČM bušením do lavic. „Prosím poslance z levé strany spektra o klid. Kdo se přihlásí, dostane slovo, není potřeba bušit do nábytku,“ umravňoval poslance šéf Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD).

„Žádám pana ministra Hermana, aby se jim především okamžitě omluvil za svoje slova o tom, že v této době zde komunisté nemají co dělat,“ kontroval šéf poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Odkazoval se přitom na „statisíce voličů KSČM“, kteří je vyslali do Sněmovny coby své zástupce a přitom „nejsou žádní lidé druhé kategorie“.

I Kováčik přitom výrazně zkritizoval NATO. A vytáhl přitom i uprchlíky a teroristy. „Podle našeho soudu NATO je agresivní pakt! Podle našeho soudu NATO není mírotvůrce, podle našeho soudu tam, kde NATO poslední možná desítky let zasahovalo, a jmenuji Libyi, Irák, Sýrii a další, třeba Afghánistán, tak není klid. Jsou to zničené státy a jsou hnízda terorismu, a právě odsud sem do Evropy proudí miliony uprchlíků, pravda, většinou zoufalých lidí, kteří hájí svoje životy, kteří hájí holé přežití, ale s nimi také přicházejí teroristé,“ říkal důrazně.

„Nechte si ty pindy“

Atmosféra ve Sněmovně však houstla dál. Poslanec Stanislav Mackovík (KSČM) pak lidovcům předhodil jejich blízký vztah k sudetským Němcům. „Pouze dáváte najevo svůj blízký vztah k Sudetoněmeckému landsmanšaftu,“ zkritizoval Hermana. Na sudetoněmecký sjezd přitom letos míří vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL).

Ve stejném duchu zaútočil i další z komunistických poslanců Zdeněk Ondráček. „Nevážený pane ministře, projevy tohoto charakteru, řeknu pindy, si nechte na srazy sudeťáků, kde vy veřejně vystupujete,“ uvedl. A Vojtěch Filip Hermanovi doporučil, aby se staral o své ministerstvo a jeho financování. „Já to samozřejmě chápu, když scházejí skutečné argumenty, tak se uchylujeme ke lžím, což je komunistická praxe celá desetiletí,“ zakončil debatu Herman.

VIDEO: S komunisty se ve Sněmovně střetla i ministryně Šlechtová kvůli pohřebnickému zákonu a obstrukcím KSČM

Video  Šlechtová vzteky bez sebe kvůli komunistům: „To je fakt hnusný vůči lidem“.  - Blesk - Jaroslav Šimáček
Video se připravuje ...

joudajoudovy ( 26. května 2017 12:26 )

vcetne kalouse:1990–92 Úřad vlády(za komouse a stbaka calfy)poradce místopřed.vlády ČR.Od 7.1992 ÚV ČSFR ředitel poradců místopřed.vlády ČSFR.V období transformace vlastnických vztahů v ČR zastupoval vládu v řídících funkcích:člen dozorčí rady Jihočes.pivovarů,člen správní rady a jednatel Západočes.pivovarů. 1994-96 v PS zvolen do funkce člena Prezídia Pozemkového fondu ČR.1993–98 náměstek ministra obrany ČR pro finanční řízení resortu,armádní restrukturalizace i řízení armádních zakázek.1993 si objednala Armáda od MO padáky.Výběr.řízení vyhrála fy Anex Cirus J.Andrlíka.1994 armáda výběr.řízení rozšířila.Odborníci tvrdí,že padák měl příliš funkcí a vzájemně si odporovaly.Padák zaveden do výzbroje Armády.1997 smrtelná nehoda.1998 zakáz padáku.1997 podepsal kupní smlouvu s developerskou firmou EPF na areál kasáren v centru Prahy.Z obchodu sešlo a výplata odškodnění stát stála stovky miliónů.1998 za KDU-ČSL zvolen do PS.Stal se členem Hospodářského výboru,Výboru pro obranu a bezpečnost a Stálé komise pro kontrolu činnosti Vojenského obranného zpravodajství PČR.1999-01 byl místopřed. KDU-ČSL a součástí Čtyřkoalice,kdy byl členem stínové vlády jako ministr pro průmysl a obchod.2000-02 člen vyšetřovací komise a předsedou sněmovní vyšetřovací komise pro objasnění rozhodování státu v IPB.Ve funkčním období v PS 2000-06 předseda rozpočtového výboru.2005 rezignoval pro trestní oznámení na jeho manželku pro nezaplacení dědické daně.Na jaře 2005 média poukázala na nejasné okolnosti,za kterých přišli k nemovitostem.Luxus.byt v Praze koupil jeho švagr Kašák,když předtím od své sestry,Kalouskovy manželky,dostal směnku na šest a půl milionu korun a byt jim pronajal.Podle analytika BBC Daniela Kaisera případ„vykazuje všechny známky praní politikových peněz“.Kašák byl obžalován kvůli korupci na příbramské radnici a v 9.2002 zastřelen.Nedlouho poté vdova převedla byt na Kalouskovy.Tchán Kalouska spolupráce s fy KANAKO Příbram a IDOS Praha. mafiozo kalous to umi!!!

joudajoudovy ( 26. května 2017 11:00 )

zdenekk s temi komousi mas pravdu. tahnou se od dob havloida a nalezli do tradicnich politickych stran. nakonec i kalous usaty jako lidovec od roku 1984 podporoval komunisticke zrudnosti a v roce 1990 byl jimi nasazen do uradu vlady. Kdyby mě zabili...aneb jak to bylo s listopadovou revolucí 1989 https://www.youtube.com/watch?v=xXoEMEuu8Ro&t=793s

miko ( 26. května 2017 09:14 )

a co je ten sudeťák Herman, jeho by měli soudit za vlastizradu, ale co chceme po lidovcích, vždy byli v jakékoli době našeho státu falešní,zrádní a kolaboranti a tento pán není lepší

sensadrak ( 26. května 2017 08:20 )

Nech toho, nebo tě vyvěsím a fb stránce "idioti z novinek", už tam několikrát figuruješ s repelosem a lidem jste pro smích.

matno ( 25. května 2017 22:05 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa