Brno rozezněla hudba. Koncert v šalinách překvapuje cestující. Projekt Kateřiny Šedé Šalina music tour vzbuzuje především kladné ohlasy. Ve středu a čtvrtek mohou lidé v Brně zažít nevšední cestu městskou hromadnou dopravou. V různých časech, v různých spojích, se Brnem rozezní hudba.

Video
Video se připravuje ...

ŠALINA MUSIC TOUR: Revizoři tančí, usmívají se a točí koncert na mobil. Jolana Halalová

Autorka pozvala umělce ze všech koutů Česka, ale také z Ukrajiny, Slovenska či Rakouska. V šalinách tak zní hudba v jazycích, kterými se v Brně mluvilo dřív. „Tehdy v ulicích Brna nezněla jen čeština a hantec, nýbrž také němčina, slovenština, jidiš nebo romština,“ vysvětluje autorka v letáčku, který dobrovolníci během koncertu rozdávají cestujícím. 

Projekt hudby v městské hromadné dopravě není ojedinělý. Volně navazuje na akci, která se uskutečnila před rokem ve Finsku. Do Helsinek tehdy Šedá pozvala hudebníky z Evropy i USA, aby oživili tamní veřejný prostor. Akce měla velký ohlas, proto se Kateřina Šedá rozhodla poukázat na multikulturalitu Brna stejným způsobem. 

Video
Video se připravuje ...

ŠALINA MUSIC TOUR: někteří cestující se rozhodli prodloužit si cestu o jednu či dvě písničky. Jolana Halalová

Šalina music tour také vyhlašuje soutěž o nejlepší videoklip. Koncerty totiž natáčí nejen televizní kamery, ale snad každý druhý cestující na mobil nebo kameru. Nejlepší video vyhraje roční šalinkartu zdarma. 

Fotogalerie
19 fotografií