Poslední květnový víkend bude nedaleko Prahy patřit umisťovací výstavě psů a koček bez domova. Kočičích výstav probíhá v metropoli každoročně několik, v kombinaci s pejsky jich už však v hlavním městě a okolí tolik nenajdete.

Kočky a pejsci

„Od jara roku 2016 jsme na výstavu pozvali také ochranářské spolky, které se zabývají záchranou opuštěných psů. A o nabízené pejsky k adopci byl ze strany návštěvníků velký zájem. Každý rok pořádáme výstavy dvě, jarní a podzimní,“ uvedla organizátorka a jednatelka Občanského sdružení na ochranu zvířat Podbrdsko Dana Javůrková.

Na výstavě bude celkem 50 koček a 25 psů z různých organizací, které se aktivitám spojeným s pomáháním opuštěným zvířatům věnují. „V rámci jarní umisťovací výstavy koček a psů na Karlštejně bude probíhat prodej v obchůdcích s rukodělnými výrobky, knihami a dalšími drobnostmi. Nákupem v těchto obchůdcích přispějí kupující na veterinární výdaje a další potřeby zvířat v naší péči,“ dodala Javůrková.

Akce proběhne 27. a 28. května od 11 do 18 hodin v areálu Muzea betlémů na Karlštejně. Na místě se počítá i s občerstvením. Vstup na výstavu je zdarma.

Když se zadaří, mohou spolu bez problémů vycházet i pes s kočkou. Jako třeba tenhle pár, který dokonce jeden druhého masíruje:

Video
Video se připravuje ...

Kočka masíruje záda svému kamarádovi psovi. Youtube.com