Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cisterna s 28 tunami cementu se zřítila ze srázu na Chrudimsku: Řidič jako zázrakem přežil

Autor: dce - 
24. května 2017
10:26

Rychlá jízda se málem stala osudnou řidiči cisterny z ciziny. V nebezpečném úseku na Chrudimsku se v sobotu i s osmadvacetitunovým kolosem zřítil ze srázu. Jako zázrakem přežil s několika poraněními.

Řidič polského kamionu s cisternou naloženou 28 tunami cementu havaroval na silnici u Podhořan u Ronova. „Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky, následně porazil svodidla a havaroval,“ řekl Deník.cz policejní mluvčí Jiří Tesař.

Hasiči na místě ohledali okolí, zda se zde nenachází další člověk - panovala obava, aby nebyl někdo přimáčknutý pod cisternou. To se naštěstí nepotvrdilo. Odklizení následků nehody a zprůjezdnění silnice trvalo přibližně 2,5 hodiny. „O den později v odpoledních hodinách došlo k vyproštění vozidla pomocí těžké techniky,“  doplnil Tesař.

„Řidič utrpěl zhmoždění hrudního koše a měl podezření na otřes mozku. Následně byl převezen do čáslavské nemocnice,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Škoda, která byla při nehodě způsobena, se pohybuje dle prvních odhadů na 2 milionech korun.

Podívejte se na video havárie kamionu na D11:

Video  Na dálnici D11 havaroval kamion, obousměrně se začaly tvořit kolony  - David Malík
Video se připravuje ...

openha ( 24. května 2017 11:10 )

VE VŠECH AUTOŠKOLÁCH EVROPY BY SE MĚLA VYUČOVAT,NEBO ZOPAKOVAT ZÁKLADNÍ PRAVIDLA FYZIKY KTERÁ PLATÍ PRO KAŽDÉHO ČLOVĚKA BEZ VYJÍMKY CO DRŽÍ VOLANT V RUCE !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání