Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Je čas využít sílu přírody: Podívejte se na nejlepší recepty z bezinek!

/
  • ...
    31. května 2017 ● 08:00

    Začíná kvést bezinka! Květy bezinek obsahují nespočet vitamínů a mají široké využití, proto byste je neměli prošvihnout. Podívejte se na nejlepší recepty z bezinek!

  • 1.

    Med z černého bezu

    Budete potřebovat: 30 květů černého bezu, ¾ l vody, 1 citron (s kůrou), 1 ½ kg cukru, 2 sáčky vanilkového cukru

    Postup: Květy bezu povaříme asi 10 minut s citronem a poté necháme vylouhovat 24 hodin. Výluh scedíme, přidáme oba druhy cukru a vaříme do zhoustnutí. Pak naplníme do čistých sklenic a uskladníme v temnu. Užíváme proti nachlazení.

    ...
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Sirup z černého bezu

    Budete potřebovat: 40 květů černého bezu, 6 l převařené vychladlé vody, 4 ½ kg cukru, 40 g kyseliny citronové, 1 balíček kyseliny sorbové

    Postup: Květy opláchneme, pak namočíme do vody, kde je necháme 24 hodin. Pak scedíme a do výluhu přidáme cukr, kyselinu citronovou a sorbovou a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Roztok nalijeme do lahví vymytých horkou vodou a uložíme v chladu.

    Bezinky
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Smažené bezové květy

    Budete potřebovat: 3 vejce, 12 květů černého bezu, 200 ml bílého vína, špetku soli, hladkou mouku, olej, med

    Postup: Rozšleháme víno s vejci, přidáme sůl a přisypáváme mouku, aby se vytvořilo těsto husté asi jako na palačinky. Místo vína je možné použít i mléko. V těstě pak obalíme omyté a osušené květy černého bezu a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova. Smažené květy pak pokapeme rozpuštěným medem.

    ...
    Autor: Shutterstock

  • 4.

    Bezinkové víno

    Budete potřebovat: 1 ¼ l bezinek, 4 l vody, 1 ½ kg cukru, vinné kvasinky

    Postup: Bezinky opláchněte a dejte do hrnce. Zalijte 4 litry vody a 20 minut povařte. Po vychladnutí bezinky vymačkejte a do získané šťávy přidejte cukr. Pak nechte přejít varem. Když je šťáva vlažná, dejte do ní vinné kvasinky a nechte v demižonu s kvasnou zátkou vykvasit. Pak víno stočte do lahví.

    Bezinky
    Autor: Profimedia.cz

    Fotogalerie
    3 fotografie

Dnešní horoskopy