Nejporuchovější eskalátor v Praze, jak se mu dá kvůli počtu závad přezdívat, se nachází na Budějovické. Vede na zastávku, odkud jezdí autobusy například k BB centru.

„Stav, který byl důsledkem nevhodného prostředí – a to především v zimních měsících, kdy do pohyblivých schodů zatékala agresivní směs vody a posypové soli – vedl k devastaci nosných částí eskalátoru,“ vysvětlila mluvčí DPP Aneta Řehková, proč se schody rozbíjely každou zimu a loni už nenávratně.

Podnik proto rozhodl, že vymění celou konstrukci. A pořídí tu, která bude odolávat korozi. Jenže trvalo rok, než práce na výměně schodů začaly.

„Firma Schindler sjednává s technickým oddělením ve Vídni lepší protikorozní provedení a na jejich konkrétní nabídku čekáme již přes půl roku,“ vysvětlila mluvčí Řehková začátkem roku. V polovině ledna práce konečně začaly a od května už lidé mohou opět po schodech jezdit.

Podnik to ale od lidí za dlouhotrvající opravu pořádně schytával. „Jste absolutně neschopní“ nebo „kur*y“ - i to stálo na cedulích u eskalátorů.

Podívejte se, jak eskalátor vypadal, než ho opravili:

Fotogalerie
10 fotografií

Na jezdící eskalátor se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Lidé si vozí z Prahy ošklivé fotky: Proč? A Karlův most (ne)plní přání: Co děláme špatně? Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz