„Cestu po Jihomoravském kraji zahájí prezident republiky v pondělí 29. května v Brně, kde se setká s hejtmanem, zastupiteli i starosty obcí s rozšířenou působností. Na programu je také jednání se zástupci policie a hasičů a setkání s poslanci, senátory a poslanci Evropského parlamentu zvolenými za Jihomoravský kraj,“ uvedla mluvčí Jihomoravského kraje Monika Brindzáková.

Zmíněnou schůzku hodlají bojkotovat krajští zastupitelé za TOP 09. „Pan prezident by se měl věnovat radši řešení vážné vládní krize, než si dělat vlastní kampaň za znovuzvolení. A ještě k tomu za peníze kraje,“ řekl Blesku předseda klubu zastupitelů TOP 09 Petr Kunc.

V úterý 30. května zavítá hlava státu do Jihomoravské armaturky v Hodoníně. „Další zastávkou jeho cesty budou Kozojídky, vítěz krajského kola soutěže Vesnice roku 2016, kde bude také debatovat s občany. Následně navštíví Veselí nad Moravou, kde je v odpoledních hodinách po přijetí na radnici také naplánováno setkání s občany,“ upřesnila Brindzáková.

Středeční program odstartuje prezident Zeman zahájením veletrhu IDET na brněnském výstavišti a následovat bude zastávka ve městě Kuřim. „Třídenní návštěva na jižní Moravě bude zakončena závěrečnou společnou tiskovou konferencí prezidenta republiky a hejtmana Jihomoravského kraje se začátkem v 15:30 v Golf Resortu Kaskáda,“ dodala mluvčí Jihomoravského kraje.

Video
Video se připravuje ...

Zeman v Číně: Nejsem Nagyová, ale taky pracuju jako kůň. Blesk - Vera Renovica