Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Harry Potter je životu nebezpečný? Fanoušci riskují život kvůli fotkám!

Autor: haj - 
20. května 2017
19:41

Skalní fanoušci série o čaroději Harrym Potterovi by dali téměř cokoliv za to, aby měli fotky z míst, kde se filmy natáčely. Někteří jsou dokonce ochotni riskovat i vlastní život. Na tento nešvar upozorňují britští železničáři a prosí „potterofily“, aby byli opatrnější.

Nejčastějším a zároveň nejnebezpečnějším objektem zájmu příznivců Harryho Pottera je Bradavický expres a celá jeho trasa. Především pak viadukt Glenfinnan v Lochaberu na trase West Highland, což je nejdelší železniční most ve Skotsku. Je 390 metrů dlouhý, tyčí se do výšky 30 metrů a protíná řeku Finnan.

Úžasně vyhlížející památka už dávno láká filmaře, kromě čtyř dílů kouzelné série si zahrála například i ve snímcích Charlotte Gray či Ring of Bright Water. Magické místo tak v podstatě k fotce přímo vybízí. Jenže mnozí nadšenci zacházejí v touze po dokonalém záběru až příliš daleko. Klidně se procházejí přes koleje, nebo si zaplatí výlet vlakem a během cesty se pak z něj naklání s mobilem v ruce.

„Turisté z celého světa cestují během letních měsíců parním vlakem Jacobite, aby navštívili slavný viadukt Glenfinnan. Co je ovšem znepokojivé, často ve stanici Glenfinnan z vlaku vystoupí a poté jdou zpátky pěšky podél trasy, aby si místo vyfotili. To je ale mimořádně nebezpečné,“ vysvětlil pro Mirror seržant Ken Lawrence ze stanice v Inverness s tím, že další problém pak představují cyklisté a pěší turisté, kteří se také často nadchnou a neuvědomují si, jakému nebezpečí se vystavují, pokud se prochází po kolejích.

„I když všichni milujeme Harryho Pottera, chtěl bych všem připomenout, že jsme pouzí mudlové, a pokud chodíte po kolejích a srazí vás vlak, následky mohou být extrémně vážné a pravděpodobně smrtelné,“ dodal Lawrence.

VIDEO: Podívejte se, jak to vypadá v Bradavickém expresu!

Video  Originál Bradavického expresu: překvapí Vás mozkomoři za okýnkem!  - Tomáš Polák, Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi