Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragédie na Orlickoústecku: Lis zabil muže (†51) přímo na poli

Autor: aba, ČTK - 
20. května 2017
10:35

Tragédie se stala kolem půl dvanácté dopoledne. Zemědělce vtáhl lis na kulaté balíky slámy připojený za traktor a muž svým zraněním na místě podlehl.

Muž na poli lisem sbíral trávu. „Z dosud nezjištěných příčin při manipulaci se strojem utrpěl zranění, kterým podlehl,“ uvedla pro ČTK mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Podle informací TV Prima měl mít lis poruchu a muž se ho měl pokusit opravit. Na poli byl sám a zřejmě kvůli zaseknutí sáhl přímo do mechanismu lisu na slámu, který byl v tu chvíli v chodu.

Muže našli na poli jeho příbuzní, kteří ho šli hledat, když se dlouho nevracel domů. Po příjezdu záchranných složek už muži nebylo pomoci a jeho příbuzným musel asistovat psycholog. 

Tělo zesnulého museli z lisu vyprostit hasiči, přičemž použili hydraulické nůžky k přestřižení tří gumových pásů lisu. Další okolnosti neštěstí policie vyšetřuje. Pro přesné zjištění mužovy smrti byla nařízena pitva.

Obdobný případ se podle informací ČTK stal v září 2012 na Domažlicku. Osmačtyřicetiletý muž tam také zemřel při práci s lisem na kulaté balíky sena. Podavač lisu zachytil levou mužovu ruku a levou část těla a vtáhl ho dovnitř až k válci stroje. Muž utrpěl zranění hrudníku a levé části těla a na místě zemřel.

Na reportáž z podobné tragické nehody, která se udála na Slovensku, se podívejte ve videu:

Video  Dvouletý Timotej vypadl otci z traktoru, zemřel pod koly.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání