Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Pohřeb instruktora bezpečné jízdy: Lukáše vyprovodila do nebe spanilá jízda stovek motorkářů

Autor: Jiří Čada - 
19. května 2017
14:08

Takové rozloučení Jihlava nepamatuje! Stovky motorkářů se přijely v pátek před polednem rozloučit s instruktorem bezpečné jízdy na motorce Lukášem S. (†33), který se minulý týden nešťastně čelně střetl u Větrného Jeníkova na Jihlavsku s projíždějícím autobusem.

„Nikdo z nás to nechápe,“ uvedl těsně před výjezdem spanilé jízdy směrem k jihlavskému krematoriu jeden z účastníků. „Byl to kamarád! Víte, kolikrát jsem si od něho vyslechl: neblbni, neriskuj! Osudný okamžik se nedá vzít zpět…,“ vzpomínal na slova přítele muž v kožené kombinéze. Podle kamarádů byl Lukáš skutečně opatrným řidičem motocyklu.

Z areálu dopravní společnosti, kde zemřelý instruktor pracoval, kolonu burácejících motorek vyvedly policejní hlídky. Předtím však Lukášovi blízcí příbuzní od jeho kamarádů přijali řadu kondolencí.

Lukáš, který byl mezi klienty motoškoly velmi oblíbený a vychvalovaný, zemřel minulý týden při projížďce se dvěma kolegy u Větrného Jeníkova. Zatím z neznámých příčin čelně narazil do autobusu, který tam byl odkloněn z dálnice D1, kde havaroval rumunský kamion.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání