Radnice Prahy 8 žádá směnu parcel, na kterých by měl vzniknout 11patrový dům. „Nyní jsme v situaci, kdy hlavní město neplní, na čem jsme se domluvili, nepostupuje dál a nechce pozemky směnit. Na začátku tohoto týdne jsem se navíc dozvěděl, že magistrát postupně odebírá státní správě na Praze 8 kompetence o věci rozhodovat. Naše výzva je, aby město udělalo to, co slíbilo,“ řekl Petrus.

Podle Petruse souhlasila se směnou rada hlavního města, proti se ale postavil Institut plánování a rozvoje Prahy. Ten prý nabízené pozemky nedaleko letiště v Letňanech považuje za příliš zásadní na to, aby je město s investorem směnilo, a nachází se prý v krajinářsky cenné lokalitě.

„Pokud nechce město směnit tyto pozemky, požadujeme, aby našel jiné, které investorovi budou vyhovovat. Vůle ze strany developera ke směně totiž je,“ řekl předseda komise pro životní prostředí Prahy 8 Vít Céza.

Pokud město pozemky nesmění, tak jakmile investor získá pro stavbu územní rozhodnutí, podá správní žalobu. Na pozemku na křižovatce ulic K Pazderkám a Lodžská má vyrůst bytový dům nazvaný Troja Horizons. Budova má mít 11 pater a má v ní být asi stovka bytů. V přízemí mají být komerční prostory. Podle Cézy je stavba v rozporu s koncepcí rozvoje sídliště v Bohnicích.