Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Propuštění Jiřího Kajínka: Jak se připravuje na svobodu?

Autor: aba - 
18. května 2017
21:22

Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek se po slíbené prezidentské milosti připravuje na svobodu. Jak prožívá poslední dny ve vězení?

Podle informací TV Prima ještě nemá zabalené věci, s tím začne, až opravdu přijde podepsaná milost. Má mít ale vytvořený seznam, komu připadnou věci, které si z vězení odnést nechce, například jeho televize. A nejen to je důvod k radosti pro jeho spoluvězně, podle všeho mu milost opravdu přejí.

To se však nedá říct o přeživším masakru na plzeňských Borech Vojtěchu Pokošovi. Při střelbě tehdy přišel o bratra a s omilostněním jeho vraha zásadně nesouhlasí. "Co takovej psychopat může udělat, nikdo neví. Mám strach, že se bude mstít za těch 20 let, co tam byl," rozčiluje se Pokoš.

Podle informací televize měl také vyzvat Jiřího Kajínka, aby s ním podstoupil výslech na detektoru lži. To měl Kajínek odmítnout s tvrzením, že sám o tohle žádal už v minulosti, a nebylo mu to umožněno, a tak nevidí důvod, proč to podstupovat právě teď.

Prezident slíbil podepsat milost pro Kajínka po návratu ze služební cesty v Číně. Zeman už je doma, a tak je jen otázkou času, kdy dojde k propuštění vězně na svobodu. Podle všeho by k tomu mohlo dojít už v pátek.

Jak reagují na propuštění Kajínka jeho sousedky?

Video  Kajínkovy sousedky se těší na jeho návrat do vsi: Snad si najde nevěstu a bude mít děti  - Jitka Pecharová, Blesk
Video se připravuje ...

zdenekk- ( 21. května 2017 12:25 )

ZEMAN JE JEDNIČKA

escobar2011 ( 20. května 2017 23:41 )

Už je v anketě "Zvol si svého prezidenta" podán návrh na jeho nominaci. Základní předpoklad splňuje ... v lochu si absolvoval slušnou řádku let. V porovnání s jinými, již zařazenými v této anketě (třeba s křiklounem a mizantropem Kohoutem) je to jasný favorit

darkmarek ( 19. května 2017 15:16 )

vždyť ten Kájínek má tvářičku jak dětskou prdýlku. Já bych mu přál aby se měl dobře je to naše celebrita asi jak Kája Gott. Třeba vyhraje Týtý nebo nějakou jinou cenu. Kájínek až bude doma tak určitě prvně zapaří Dooma.

karelhlavaty ( 19. května 2017 14:16 )

V posteli měl Tři sestry?? Čekal bych, že dáte prostor i Fanánkovi, aby se k tomu nějak vyjádřil...

dandova ( 19. května 2017 08:34 )

Toho už se nezbavíme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání