Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Auto ministerstva vnitra bouralo cestou z pohřbu: Zahynula úřednice (†24)

Autor: lm - 
17. května 2017
10:12

Čtyřiadvacetiletá Jana zahynula při nehodě vozu ministerstva vnitra, který se zrovna vracel z pohřbu hasičů, kteří zahynuli při havárii služebního vrtulníku minulý týden. Auto při předjíždění patrně dostalo smyk a narazilo do svodidel. Mladá úřednice, která seděla vzadu, boj o život v nemocnici prohrála.

Nehoda se stala v úterý večer u slovenské obce Važec. V autě byli v tu chvíli tři lidé – policista, který řídil, mladá úřednice Jana D. a vedoucí služebního úřadu ministerstva vnitra SR Ondrej Varačka. Podle informací serveru Pluska.sk řidič předjížděl autobus, dostal smyk a narazil do svodidel.

Na pomoc jim ihned přispěchali hasiči, kteří se touto trasou rovněž vraceli z pohřbu svých kolegů. Dva muži z havarovaného vozu utrpěli při nehodě jen lehká zranění, mladou ženu museli na místě oživovat. Ačkoliv byla resuscitace úspěšná, žena v nemocnici zraněním podlehla.

Nehodou se zabývá nyní inspekce slovenského Ministerstva vnitra i policie, která bude zjišťovat, zda byla mladá žena připoutaná. "Příčiny nehody jsou předmětem vyšetřování. Mimo jiné jsou k vyšetření nehody potřebné znalecké posudky z oboru dopravy i zdravotnictví," sdělila serveru Čas.sk Andrea Dobiášová, mluvčí ministerstva vnitra.

Účastníci nehody se vraceli z pohřbu hasičů, kteří zahynuli minulou středu při pádu policejního vrtulníku Bell 429 na letecké základně v Prešově. Stroj pilotovali dva policisté, kteří momentálně leží ve vážném stavu v nemocnici.

Video: Dva hasiči zahynuli při pádu vrtulníku u Prešova

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání