Casey má za sebou velmi úspěšný rok, za snímek Místo u moře získal Oscara a Zlatého glóba. Ale ne vždy se o něm psalo jako úspěšném herci. V roce 2010 ho hned dvě kolegyně - Magdalena Gorka a Amanda White obvinily, že je na place sexuálně obtěžoval.

Gorka prohlásila, že byla nucena z projektu odstoupit, aniž by dostala řádně zaplaceno. A to jen proto, že Affleck vnikl do její postele v Phoenixově newyorském bytě, kde loni v prosinci v průběhu natáčení bydleli.

V soudním spise, který získal The Hollywood Reporter, je uvedeno: „Uprostřed noci se Gorkaová probudila a zjistila, že Affleck leží v posteli hned vedle ní. Bez jejího vědomí vnikl do ložnice jen ve spodním prádle a tričku a vklouzl k ní. Začal ji objímat, hladit po zádech a táhl z něj alkohol. Producentka Amanda White žalovala Afflecka za 2 miliony dolarů a kameramanka Magdalena Gorka 2,25 milionu dolarů. Casey obvinění odmítal a hrozil právníky, ale rychle se dohodly a oba spory vyřešil částkami, jejichž výše nebyly zveřejněny.

Loni začátkem roku bratr slavnějšího Bena Afflecka oznámil konec manželství se Summer Phoenix, s níž má dva syny. Zanedlouho se po jeho boku začala ukazovat herečka Floriana Lima.

Na festivalu Casey Affleck z rukou Jiřího Bartošky převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Vary ocení Vorlíčka! A proč nepřijede Belmondo? Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Vše o MFF Karlovy Vary 2017 čtěte ZDE

Fotogalerie
12 fotografií

Casey Affleck se po dvou letech vrací do Karlových Varů