Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Letadlo v New Jersey narazilo do budovy. Ohnivé peklo nikdo nepřežil

Autor: ČTK, Mii - 
16. května 2017
14:45

Dva mrtvé si vyžádala nehoda soukromého letadla, které narazilo do budovy a zdemolovalo několik desítek aut u přilehlého parkoviště v americkém městě Carlstadt, státě New Jersey. Letadlo mířilo k nedalekému letišti Teterboro, žádné pasažéry nevezlo.

Letadlo typu Learjet 35 se podle Federální letecké správy snažilo přistát na letišti Teterboro. Pouhých 600 metrů od něj ale vzplálo a narazilo do budovy v industriální oblasti města. Oba dva piloti na místě zemřeli. Žádná jiná zranění však nevznikla, v oblasti se nikdo další nevyskytoval a letadlo žádné pasažéry nevezlo.

Podle Joe Orlanda, tiskového mluvčího města Carlstadt, se v motoru letadla během letu vyskytla chyba, což způsobilo, že celý letoun vzplál. Dokazují to kusy rozteklého motoru, které hasiči na místě nehody objevili. Přesná příčina závady však zatím není známa, americká Národní meteorologická společnost uvedla, že ve chvíli nehody se vyskytoval velmi silný vítr.

„Slyšel jsem hluk. Samozřejmě takhle u letiště slyšíte letadla celý den, ale tohle bylo jiné,“ řekl serveru New York Post Alexander Lawrence, svářeč, jenž celou věc viděl. „Podíval jsem se nahoru a uviděl jsem, jak mi nad hlavou letí bokem letadlo. A pak jsem slyšel explozi. Pomodlil jsem se, protože bylo jisté, že tohle nemohl nikdo přežít,“ popisoval situaci muž.

Hasiči bojovali s ohněm hodinu:

gabreta ( 17. května 2017 12:27 )

To jsem zvědavej, na jakej stát zase zaútočí s tím, že to byl teroristickej útok jejich občanů!! Rusko, Sev. Korea, Čína?

Zobrazit celou diskusi