Minulé léto ovládal rodiče v Třinci velký strach. Od poloviny prázdnin konce září zneužil úchyl tři malé děti. Ukázalo se, že děti vytipoval a odvedl do lesíku recidivista, opilec a pedofil René Nagy, přebývající v Armádě spásy.

Prvního hocha potkal opilý mezi domy na sídlišti. „Dali jsme se do řeči. Ptal jsem se ho, zda by chtěl vidět svítící meč. Šel se mnou do lesoparku. Tam jsem mu stáhnul kraťasy a slipy, asi 4 nebo 5 minut jsem ho osahával,“ vypověděl Nagy.

To bylo 22. července. Hned 3. srpna sledoval Nagy na plácku dva kluky, kopající do mičudy. „Nalákal jsem jednoho na potkany. Šel se mnou na mýtinku, kde jsem mu stáhnul kraťasy, slipy a osahával jsem ho. Plakal a utekl,“ pokračoval zvrácený muž.

Nagyho zatkli po třetím sexuálním napadení dívky, k němuž se odhodlal 26. září. Slíbil jí, že jí najde plyšového lvíčka, kterého ztratila na vycházce se školní družinou. Podle žaloby ji Nagy svlékl, sahal jí do rozkroku a nakonec ji chtěl i zabít!

„Svlékal jsem ji. Když začala křičet, položil jsem ji nahou na zem a začal škrtit mikinou. Jak jsem viděl, měla zavřené oči, nehýbala se. Myslel jsem, že jsem jí už něco udělal. Vzal jsem mikinu a tílko a odešel. Měl jsem strach,“ otrle přiznával.

René Nagy už jednou seděl za mřížemi na 2 roky za sexuální zneužití malého chlapce. Soud mu nařídil ochrannou sexuologickou léčbu. Během ní problémy se zákonem neměl. Po jejím ukončení ale léky přestal brát. Nenavštěvoval ani lékaře. Na odborníka se neobrátil ani po prvním znásilnění loni v červenci. „Myslel jsem, že to zvládnu sám,“ řekl obžalovaný.

Nyní ho žalují za trojnásobné znásilnění dítěte a pokus o vraždu. „Za tyto skutky hrozí obžalovanému i výjimečný trest,“ potvrdila mluvčí krajského soudu Lucie Olšarová.

Fotogalerie
11 fotografií