Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Farmář Rada o krocích Agrofertu: „Babiš má jediný cíl, zničit mě“

Autor: ČTK, base - 
12. května 2017
13:30

Zemědělec Bohumír Rada považuje návrh na insolvenční řízení ze strany Agrofertu za útok ministra financí a vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). Cílem je mé zničení, napsal v prohlášení, které zaslal ČTK. Jak v pátek sdělil ČTK mluvčí společnosti Karel Hanzelka, holding Agrofert podal návrh na insolvenci Rady, který několikrát proti bývalému majiteli firmy Babišovi vystupoval.

 

„Páteční podání návrhu na insolvenční řízení Agrofertem je dalším útokem ze strany Andreje Babiše. Vnímám to jako stupňující se tlak, který má jediný cíl: zničit Bohumíra Radu, který opakovaně kritizuje nekalé metody stávajícího ministra financí,“ napsal zemědělec.

Návrh na insolvenci je podle něj pokračováním právních sporů, které s koncernem vede. „Nejprve Agrofert v rozporu se zákonem nepřátelsky převzal firmu Agro Jevišovice. Poté zaměstnanci holdingu vypálili úrodu rodinné farmě, kterou vlastním. Dnes se Agrofert domáhá peněz, které mu dlužím za zápůjčku strojů,“ uvedl Rada.

Podle něj počítala šest let stará smlouva s Agrofertem s tím, že zápůjčka bude splacená protiplněním – odvozem kejdy. „Agrofert tím, že zde svévolně zlikvidoval veškerý vepřový dobytek, mi tuto službu znemožnil poskytovat. To vyšetřují orgány činné v trestním řízení, které dosud tuto věc neuzavřely. Sporný dluh, u něhož není zřejmé, zda existuje, Agrofert nyní řeší, bez předchozího jednání, podáním návrhu na insolvenční řízení,“ dodal.

Rada: Agrofert se mnou už prohrál soud. O 14 milionů

Návrh Agrofertu bere jako šikanu, podle něj v minulých dnech koncern prohrál soudní spor s Radou, ve kterém šlo o 14 milionů korun. „Andrejem Babišem se zastrašit nenechám. Budu se dál bránit!“ uzavírá Rada.

„Zemědělská společnost AGRO Jevišovice, která je součástí koncernu Agrofert, dnes podala k soudu insolvenční návrh na společnost Agro Boskovštejn. Společníkem a jednatelem dlužné strany je zemědělec Bohumír Rada, se kterým Agrofert vede několik soudních sporů,“ uvedla dnes společnost.

Agro Boskovštejn dluží podle mluvčího Agrofertu 8,5 milionu korun. „Jde především o dluhy za neuhrazené prodeje movitých věcí a nezaplacený nájem,“ upřesnil Hanzelka.

Podle Agrofertu dluží Agro Boskovštejn hlavně za prodej a pronájem zemědělské techniky, strojů a zavlažovacího zařízení.

Agro Jevišovice ze Znojemska patřila k největším producentům kuřecího masa a mléka v zemi a byla významným dodavatelem Kosteleckých uzenin patřících pod Agrofert. Její bývalý vlastník Bohumír Rada viní Babiše z toho, že holding převzal firmu v rozporu se zákonem, čímž mu údajně vznikla škoda přesahující 11 milionů korun. S Babišem se podnikatel pře například i o spálené obilí na poli u Velkých Karlovic za zhruba čtyři miliony korun.

VIDEO: Lidé protestovali proti Zemanovi a Babišovi

joudajoudovy ( 13. května 2017 10:49 )

proc se zemedelec rozciluje? a media obcany dezinformuji!!! v poslednich dnech tradicni politicke strany s kalousek i jejich vitaci a protlaky, narod varuji o hroutici se demokracii, porusovani prav, svobod i zakonu. tak se deje presne to, po cem volaji!!! co je na tom k nepochopeni? at si zemedelec zaskoci do topackeho hnizda na malou stanu (mysleno prazsky okrsek ) , kalousek na bankovnim uctu ma 332.milionu a nejaky statecek mu zakoupi i s kravkou mili. bude mit klid, uzivat duchodu a jednou za rok privita autobusovy zajezd s exkurzanty a nemcova polozi venec k pametni desce: zde zije/zil zemedelec zlikvidovany babisem. o a senior si jeste polepsi prodejem obcerstveni a za pouziti wc. kdo by nechtel tak krasnou budoucnost?

velka_0 ( 12. května 2017 19:28 )

Lidi, všimněte si, že farmáři apod. svoloč se objevili až teď před volbami, jako mediální pomocníci s bandou ČSSD, TOP, ODS, KDU, tj. štvavou inkviziční mafií, manipulující s národem. . Tázající se Miroslav Oplt, Jeneč : Jestli má ANO preference 35% tak by mě zajímalo s kým sestaví vládu,možná s komoušema a to pak bude fičák,nechci teda normální lid strašit. Odpovídá Miroslav Křivánek, Olomouc : Mirku politologu z Jenče, položil sis otázku s kým sestaví ČSSD vládu s preferencemi 15% ? ....... ...... Leopold Dundr, Kladno : ČSSD bude mít s každým z ANO problém. Včera v TV říkal Čunek (kdu-čsl), že je to uměle vyvolaný hon na Babiše Sobotkou, protože jim klesají preference. Poslanci odsoudili Babiše na základě zmanipulovaných nahrávek, aniž by to bylo řádně vyšetřeno policií ! . Miroslav Křivánek, Olomouc : Co vlastně ČSSD chce? Možná odpovědět na základní otázku : "Proč má ANO 35% a my jen 15%?" Za to taky "může" Babiš, že ? . Jiří Pandula, Vendolí: Podle Zaorálka by to tedy zřejmě musel být někdo z jiné strany, protože ANO stvořil Babiš, a tak všichni mají na něho nějakou vazbu. Patrně se zde ale spíše jedná o další díl komedie, kdy ČSSD bude naoko bránit ANO v tom, aby dal Babiš libovolného nástupce místo sebe, přičemž důvod této hry se začíná pomalu rýsovat - podmínka Sobotky možná bude ta, aby mohla zůstat Valachová na postu ministryně. No, tak i Zaorálek nakonec dostal v tomto divadle svoji roli ! . Zdeněk Říčař, Litoměřicea) : Nejenže se ČSSD nelíbí Schilerová, ale Chovanec, rychlostudent VŠ v Plzni, pravil, že jí většina grémia ČSSD nezná. Bože, tu známe i my, téměř všichni obyčejní občané. Tak co tam ČSSD dělá, válí se a intrikuje s TOP,ODS,KDU. Bůh ví, kam to až z jejich strany zajde, když tak vehementně chtějí odstranit Babiš, o jehož náměstkytni tvrdí, že jí neznají. V neposlední řadě z jejich strany chybí protinávrh na obsazení postu MF. Už i ti černop*de*níci pomalu berou zpátečku

velka_0 ( 12. května 2017 18:56 )

Šmírování novinářskou žumpou, to těm tzv. krysám z Blesku, Novinky.cz ČT, TV NOVA atd., jako je mj. asi i autor tohoto článku, šlo vždy skvěle ! Blbečkové, kteří nic neumí nic, než opsat text z ČTK či od trochu zdatnějšího kolegy. . Václav Korsa, Cheb : Jedna z moudrostí říká : "Když tě někdo pomlouvá, máš něco, co on nemá !" Pan Babiš má asi důkazy na Kalouskovic TOP+ODS+ČSSD+KDU. Je nejlepší MF, díky manažerským schopnostem má velký majetek a zaslouženou přízeň většiny voličů, sedící ale doma, neztrácející čas v tlačenicích na Václaváku s naivními nezkušenými studenty a gay-bukvicemi. Zato Sobotka je nejhorší MF, nakradený majetek musí skrývat a většina voličů jej nemůže ani cítit. Tj. důvod, proč se snaží Babiše to socanské chucpe zničit a kromě mediální žumpy a kolaborantské šmíry se rozhodl použít ještě i tupé stádo pražské galerky. . Zdeněk Špička, Kralupy nad Vltavou : Stádo kalouskových pomatenců na Václaváku bude za chvíli zase zvonit klíči. Ale, že si ten Kalousek a spol. nahrabal, když to může sponzorovat. . Pavel Berník a my, Praha 6 : Pamatujte, "vlastenci" sluníčkáři, bukvice, ČT + TV NOVA masivní manipulátorská propaganda bude poražena, protože říjen se blíží. Zaběhnuté 28 let vládnoucí politické strany ODS+TOP+KDU+ČSSD sklidí, co zasely. Čas se blíží, nazdar bazar a čest vaší "těžké" práci většinou ze studentských a PSP a senátních a úřednických lavic. Tam se "nadřete, darmožrouti, nemakačenkové ! . Josef Král a my, Lovosice : Zase fraška na Václaváku + náměstíčkách, pár zlodějů přišlo podpořit mega zloděje a lháře z vlád 28 let zde nás okrádajících. Kdo to platí ? Kalousek asi ne - ten jen krade, ten nerozdává. . Jiří Kráčmar, Ostrava : Héérečka Bára Štěpánová nám ukáže správnou cestu. Možná pojede na koloběžce Růžovou zahradou )

pacholek ( 12. května 2017 14:44 )

Prasák Rada si řekl, no jo, Babiš má dost tak proč bych mu platil. Oni tě budou ničit i ti ostatní neboj.

raduzkaxxx ( 12. května 2017 14:04 )

Ráno se probudil a řekl si , že taky si přihřeje svou polívčičku. Co kdyby ???

Zobrazit celou diskusi