Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exmanželka zbohatla na rozvodu: Soud jí přiřkl 14 miliard Kč

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
11. května 2017
21:41

Britský soud rozhodl, že bývalá manželka někdejšího obchodníka s ropou a zemním plynem dostane v rámci rozvodového vyrovnání 453 milionů liber (14,2 miliardy Kč). Je to jedna z nejvyšších částek vyplacených v Británii při dělení majetku při rozvodu, uvedla agentura AP.

Soudce rozhodl, že žena má nárok na 41,5 procenta rodinného jmění, které přesahuje miliardu liber. Pár, který sňatek uzavřel v roce 1993 v Moskvě, přispěl k bohatství rodiny rovným dílem, uvedl soudce.

Proces byl uzavřený pro veřejnost a jména zúčastněných nebyla zveřejněna. Podle AP jde o jednašedesátiletého muže, který v Rusku podnikal v energetice. Jeho čtyřiačtyřicetiletá žena byla v domácnosti a starala se o děti, které už jsou dospělé.

Rozvodem si projde i Gabriela Dvořáková, která vyměnilaNoida Bártu za Patrika Paulise:

Video  Rozvádějící se Noidova Gábinka: Milence už přivedla do společnosti! Představila ho Blesku!  - David Turek, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

žanyn ( 12. května 2017 08:39 )

Inu - pokud to jmění získali v průběhu manželství - proč ne. Firma a její "!vlastnictví! není důvod pro sobectví. To naopak, a co se děje u nás po vydání nového zákonníku, je paskvil. To už v 1 republice bylo jmění, která si kdokoli přinesl do manželství nedotknutelné. A bylo nedotknutelné vpodstatě i pro soudy. Tedy žádné zabavování pro dluhy, žádné hojení se na majetku osob spřízněných s dlužníkem. Viník byl prostě ve vězení pro dlužníky, pokud ho nekdo nevykoupil. Ovšm také nutno říci, že ono lichvářství uznané zákonem jaké je v dnešní podobě nebylo...

Zobrazit celou diskusi