Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nebezpečná kyselina zablokovala dálnici D1: Při nehodě zemřel motocyklista

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: čad - 
11. května 2017
20:20

Odkloněné kamiony z dálnice D1 blokují Jihlavu. Na 113 kilometru dálnice u Pávova na Jihlavsku se odpoledne střetly dva nákladní kamiony.

„Jedno z vozidel přepravovalo nebezpečnou kyselinu fosforečnou,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Nehoda se stala v místě, kde je provoz veden pouze jedním jízdním pruhem a na povrch dálnice vyteklo přes 2000 litrů zmíněné kyseliny.

„Tato látka poškodila zhruba 100 metrů povrchu dálnice. Na místě pracují hasiči, kteří se snaží zlikvidovat následky úniku kyseliny,“ informovala Blesk mluvčí Čírtková.

Policisté na místě zjistili, že rumunský řidič (33), který převážel nebezpečnou kyselinu, zezadu najel do předním jedoucího nákladního vozidla DAF s návěsem.

Řidiči jedoucí na Brno sjíždějí na exitu 104 u Větrného Jeníkova a na dálnici se zpět vracejí u Velkého Beranova. Veškerá doprava je svedena do centra Jihlavy.

V důsledku hustoty provozu mezi obcemi Větrný Jeníkov a Bílý Kámen, kudy byl sveden veškerý provoz z dálnice D1, se v podvečer střetl motocyklista s projíždějícím autobusem. Motocyklista následkům svých zranění podlehl. Tato situace výrazně zkomplikovala provoz na objízdné trase.

Podívejte se na nehodu z dálnice D10, kde došlo k nehodě několika motorek:

tykew ( 12. května 2017 00:51 )

 Co je to pod článkem za stupidní video "Podívejte se na nehodu z dálnice D10, kde došlo k nehodě několika motorek:" a proč vůbec???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání