Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo nahradí Valachovou? Na její židli už se tlačí kandidáti

Autor: ČTK, Mii - 
11. května 2017
14:47

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vybere nového ministra školství ze dvou až tří jmen. Se všemi možnými kandidáty se do konce května sejde. Na Twitteru o tom informoval mluvčí vlády Martin Ayrer. Stávající ministryně školství Kateřina Valachová svoji rezignaci oznámila v úterý kvůli kauze sportovních dotací. 

„Premiér se chce do konce května sejít s potenciálními kandidáty na nového ministra školství. Vybírat bude zřejmě ze dvou až tří kandidátů,“ uvedl Ayrer. Sobotka ve čtvrtek během návštěvy v Lucembursku řekl pouze to, že nového ministra školství bude vybírat v příštích dnech a týdnech.

Ministerstvo vedla čtyřicetiletá Valachová od června 2015, v úterý však oznámila rezignaci v souvislosti s kauzou kolem dotací pro Fotbalovou asociaci ČR. Jako o jejím možném nástupci média spekulují především o dosavadním náměstkovi Stanislavu Štechovi.

Takhle Valachová mluvila o kauze sportovních dotací:

panda82 ( 12. května 2017 17:09 )

no jistě, že se tlačí, aby ještě stačili nakrást

moiaza ( 11. května 2017 15:44 )

Od Valachové je odstoupení pouhé laciné gesto. Stejně by ji brzy vyhodili. Nadělala více škody, než užitku a jen odchodem předešla trapnému vyhazovu.

sores ( 11. května 2017 15:13 )

jasně že se tlačí kandidáti,kdo by nechtěl ten královský plat co polici berou a co se jim vše platí jako Sobotkovi byt v kterém od r.2011 nebyl že žije v Praze. Babiše se chtějí zbavit tací, že odkrývá příliš špíny a hlavně na ty co okrádají stát o daně že je neplatí! Vždy se ozve potrefená husa!!! Čeho se bojí hostinský pokud jsou poctivý?? Bojí protože šidí a neplatí daně, tak tací nechtějí Babiše!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa