První, pečlivě udržovaná velkopěstírna marihuany, zabírala celé sklepení pronajatého rodinného domu. Policisté ji odhalili při domovní prohlídce u podezřelého muže (38). Ten nebyl žádný troškař a omamné rostlinky opečovával ve speciálních indoorových pěstebnách.

Policisté u něj zajistili zelené rostliny marihuany i již usušenou sklizeň. „Celkem se jednalo o 114 kusů sazeniček, 79 kusů vzrostlých rostlin a několik stovek gramů sušiny rostlin konopí,“ upřesnila policejní mluvčí Veronika Hokrová..

Velkopěstitel si od policistů již vyslechl obvinění. Ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve stadiu pokusu,“ popsala Hokrová.

Druhý případ ukazuje, jak vynalézaví mohou milovníci trávy být. Mladík si v pronajatém pokoji na vysokoškolské koleji zřídil záhonek přímo ve vestavěných šatních skříních. Prodejem marihuany si chtěl přivydělat ke studiu.

I on přistupoval k pěstování vědecky a omamným rostlinkám se věnoval s maximální péčí. „V pokoji bylo zajištěno celkem 16 kusů vzrostlých rostlin a několik desítek gramů sušiny rostlin konopí,“ uvedla Hokrová s tím, že i tento mladý »botanik« si vyslechl stejné obvinění jako jeho kolega-velkopěstitel. Za pěstování marihuany v šatních skříních hrozí mladíkovi až 6 měsíců za mřížemi, velkopěstitel může jít do vězení až na 10 let.

VIDEO: Podívejte se, jakou obrovskou rostlinu marihuany vypěstoval mladík v lese.

Video
Video se připravuje ...

Megarostlina marihuany: mladík ji pěstoval v lese. tv JOJ