Podle obžaloby se hostinská i její tři společníci podíleli na objednávce, distribuci a nalévání alkoholických nápojů v lokálu. Minimálně se hovoří o šesti litrech neokolkovaného rumu, vodky a zelené. Ačkoliv v restauraci v inkriminované době popíjela řada hostů, nikdo neměl zdravotní potíže.

Zemřel pouze devětadvacetiletý Martin H., který den po návštěvě lokálu skončil v nemocnici. Jenže podle řady svědectví »nasával« už dřív a především i jinde! „Den předtím mu bylo kvůli alkoholu špatně při sbírání jablek. A den po návštěvě restaurace užil drogu,“ uvedl obhájce hostinské Josef Pešta.

Video
Video se připravuje ...

Tři ze čtyř obžalovaných si jdou v doprovodu obhájců vyslechnout rozsudek. Zdeněk Matyáš

Policie prý zpackala zajištění důkazů

Soud potvrdil, že policie zpackala zátah v podniku, když měla zajistit důkazy o manipulaci s otráveným alkoholem. V první řadě šlo o souhlas hostinské s prohlídkou restaurace, který poskytla, ale nevěděla proč.

Podle soudu ale i  kdyby policisté důkazy obstarali dle zákona, souvislost mezi smrtí Martina H. a tím, že závadný alkohol požil ve veselské restauraci, nebyla prokázána. „Navštěvoval i jiná zařízení, alkohol požíval i sám doma,“ řekl soudce Ladislav Sobotka. Proto padl osvobozující rozsudek.   

Žalobce Antonín Budiš, který pro čtveřici žádal čtyřletý trest odnětí svobody, se na místě odvolal. Případ tak znovu zamíří k vyšší instanci. Jediný, kdo si dnes nevyslechl zprošťující rozsudek, byl Stanislav P.  Na Mírově si paradoxně odpykává devítiletý trest vězení za nelegální obchody s lihem.3419508:gallery:true:true

Fotogalerie
7 fotografií