YouTube nově využívá Material Design, který uživatelé znají od roku 2014, kdy přišel s Androidem 5.0. Google jej považuje za svůj jednotící styl a postupně do něj předělává všechny své služby.

Material Design do YouTube nepřináší žádnou drastickou změnu. Vše, co již na stránce existuje, je jen zjednodušené – šedé pozadí vystřídalo bílé, karty byly dány pryč úplně a celkově byly odstraněny doplňkové designové prvky, jako například stíny. S nadsázkou se dá říct, že jednodušší už design v současné chvíli být nemůže.

Fotogalerie
9 fotografií

Výraznou novinkou je volitelný tmavý vzhled, neboli dark mode. Že na YouTube existuje, už bylo známo, ale stránka jej teprve testovala nikde nepropagovala. Nyní na něj uživatelé jednoduše přepnou v novém profilovém menu a dostanou tmavě šedé pozadí, které dá více vyniknout samotným videím a méně namáhá oči.

Tip: Jak stáhnout video z Youtube: 5 nejlepších nástrojů

Nový vzhled ani tmavou verzi uživatelé automaticky neuvidí. Google o změnách jen napsal na blogu YouTube a spustil odkaz youtube.com/new, kde jej můžou získat. Zároveň prosí, aby na něj uživatelé poskytli zpětnou vazbu. Až na jejím základě dojde k masovému spuštění.