Král majálesu Jara oblékl před půl devátou večerní tričko s nápisem King Brno a před tisíci aplaudujícími diváky se zahalil do rudého královského pláště. Od svého předchůdce Dana Vinciho IV. , shodou okolností také zástupce VUT, převzal korunu. Poté oba slavnostně defilovali po molu mezi diváky.

Video
Video se připravuje ...

Korunovace nového Krále majálesu v Brně. Vlády se ujal Jaroslav List (22) z Vysokého učení technického Zdeněk Matyáš

I když v davu jásali především „technici“, uznání se jejich lídrovi nakonec dostalo i od konkurence. A pochopitelně především od dívek. „Vypadá obstojně, hezkej. Jen škoda, že se nedal na naši školu,“ svěřila se jedna z dívek kamarádce u zábrany oddělující diváky od hlavního pódia.

Brno, studentů plno!

Nový král vysokoškoláků působil jistým dojmem, nešetřil úsměvy. Gratulace ze všech stran jen pršely. Se svou troškou do mlýna přispěchal i primátor Brna Petr Vokřál (ANO). „Brno bylo, je a bude městem študáků. Jsem rád, že se skvěle bavíte,“ vzkázal do tisícihlavého davu.Po boku Královny majálesu Andrejky si Jara alias Jaroslav List užíval hvězdné okamžiky. Brzy přestal registrovat záplavu darů, které se mu pomyslně snesly k nohám. Největší ohlas vyvolalo sdělení, že král nezůstane na suchu. „Pivovar Starobrno věnoval královské výsosti 730 piv,“ prozradil moderátor.

Král nezapomněl na svou družinu

Novopečený panovník v pořadí 14. brněnského majálesu ukázal, že si bude nejspíš počínat moudře a uvážlivě. Poklonu totiž složil těm, kteří mu na trůn obětavě pomohli. „Díky klukům z královské družiny, ale i dalším kamarádům. S jejich pomocí bych sám nic nedokázal,“ usmíval se sympatický Jara a odešel i se svou suitou slavit do zákulisí. Pódium vzápětí ovládla se svou noční show slovenská skupina No Name.    

Král Jara alias Jaroslav List (22)

Pochází z jihomoravské obce Křepice, studuje v magisterském programu Konstrukční inženýrství. Se svým Týmem 42 získal loni 2. místo na mezinárodním finále soutěže EBEC v Bělehradě, získal Cenu rektora za reprezentaci VUT. Je organizátorem Fotbalového souboje univerzit, hraje na klavír, rád relaxuje při vyjížďkách na kole.

V souboji o letošní korunu Krále majálesu se Jarovi postavili tři konkurenti: Honza (Mendelova univerzita), Jirka (Veterinární a farmaceutická univerzita) a Cesar (Masarykova univerzita).

Fotogalerie
17 fotografií