Během návštěvy české metropole viděli mnoho zajímavostí, ale setkání s Českým slavíkem – pro Němce Zlatým hlasem z Prahy – bylo pro politiky největším zážitkem.

Karel Gott na Trojském zámku zazpíval pár svých šlágrů a 180 poslankyň a poslanců bavorského Landtagu spadlo ze židlí. Je to pořád formát,“ okomentoval oficiální recepci ministr kultury Daniel Herman (54, KDU-ČSL), který zpěváka do Trojského zámečku pozval.

Video
Video se připravuje ...

Gott překvapil německého politika! Na soukromé večeři mu zpíval Včelku Máju! Facebook

„Děkuji vám za pozvání a milé přivítání. Jestli poznáte, co je tohle za píseň…“ prohlásil Karel a začal zpívat svůj v Německu největší hit Biene Maja, tedy Včelku Máju.

Poslanci a poslankyně včetně bavorského premiéra začali hit skladatele Karla Svobody (†68) sborově zpívat s Karlem. Zpěvákova manželka Ivana (41), která svého muže doprovázela, vše dokumentovala na mobil.

„Bylo by fantastické, kdybyste udělal koncert v Bavorsku, třeba na Oktoberfestu,“ skládali Gottovi poklonu poslanci. Pojede tedy Slavík na podzim na pivní slavnosti do Mnichova? Podle informací Nedělního Blesku je vše v tuto chvíli v jednání s jeho německým managementem.

„Pan Gott se s manželkou Ivanou zúčastnil společenského setkání v Trojském zámku, kam byli pozváni, a v rámci večera neplánovaně a zcela spontánně zazpíval, bez hudebního doprovodu. V sále byla vynikající akustika, a když pan Gott začal zpívat, všichni se k němu nadšeně přidávali,“ popsala atmosféru zpěvákova manažerka Aneta Stolzová (34).

„Pivo mám rád, je to takový lék na dobrou náladu,“ prohlásil několikrát Karel. Z Mnichova si dokonce domů pravidelně vozí basu místního piva.

Fotogalerie
49 fotografií