Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jméno po Želvách Ninja a příjmení po módním návrháři: V Ústí se narodil Donatello Versace Stojka

Autor: els - 
6. května 2017
13:01

Chlapeček s netradičním jménem Donatello Versace Stojka se narodil ve středu ráno v ústecké nemocnici. Jméno Donatello proslavil především italský renesanční sochař a příjmení Versace zase novorozenec získal po světoznámém módním návrháři.

Za výběrem jména pro malého chlapečka nestála pouze maminka Sandra Stojková. Jméno po florentském umělci Donatellovi mu přiřknul jiný člen rodiny.

„Toto jméno se zalíbilo staršímu synovi, byl to jeho nápad. Inspiraci prý našel v seriálu Želvy Ninja,“ vypráví hrdá maminka. Kromě Donatella jsou zde želví mutanti pojmenováni i po dalších italských umělcích té doby – Michelangelo, Leonardo a Raphael.

K tomuto jménu přidala maminka ještě slavné příjmení – Versace. „To se mi prostě jen líbilo, tak má můj syn hned dvě příjmení,“ usmívá se maminka malého Donatella.

Příjmení Versace nesl známý módní návrhář, po kterém je dnes pojmenována celá firma. Podobně jako malý Stojka se jmenuje i sestra návrháře Donatella Versace.

V Česku se však jedná o velmi ojedinělé jméno. Malý Stojka je teprve druhým nositelem jména Donatello na našem území a Versace je jediný u nás. „Jestli mám obavu, že by se mohl můj syn stát kvůli jménu terčem posměchu? Ne! Ani žádných narážek se nebojíme,“ dodala nakonec Sandra.

Donatello Versace Stojka se narodil v klidu v nemocnici, ale podívejte se na novorozence, který přišel na svět v letadle:

Video  VIDEO: První záběry novorozence na palubě letadla  - Youtube.com
Video se připravuje ...

dzery ( 8. května 2017 09:10 )

zednik ( 7. května 2017 11:10 )

Dát dítěti jméno po želvím mutantovi, to tedy vyžaduje hodně nízké IQ.

europa ( 7. května 2017 07:49 )

Cikáni nejsou Češi, troubo

zapletalikovi ( 7. května 2017 00:21 )

Příjde takhle cigán na matriku a říká : " Syn sa mi narodil. A bude sa volat Dežo. " " Ale prosímtě, už máš deset kluků a každý je Dežo. To prostě nejde. Tady máš noviny, najdi si tam jiné jméno." Po chvíli : " Hej, už sem na to došél - bude sa volat Bangladéžo ... " Příjde cigán na matriku a hlásí : " Narodil sa mi syn a bude sa volat Digitál. " " Jak prosím? " ptá se úřednice. " No Digitál. " " To je hodně zvláštní jméno ... " " No, víte, on nemá ručičky .. "

adinaha ( 6. května 2017 20:37 )

Určitě je to modrooký blonďáček.

Zobrazit celou diskusi