Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jurečka: Nahrávky Babiše jsou nepřijatelné. Sobotka chce správně jeho konec

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich, val - 
5. května 2017
19:10

Za nepřijatelný považuje ministr zemědělství a první místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka obsah audionahrávky, v níž údajně vystupuje ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš. A kde má s teď už bývalým novinářem MF Dnes domlouvat kauzy v deníku. Jurečka se v rozhovoru pro Blesk.cz zároveň postavil za rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nedávat demisi vlády, ale odvolat jen Babiše.

„Je to pro mě něco, co je nepředstavitelné, kdy člen vlády, v tu dobu asi majitel skupiny Mafra, diskutuje s novinářem a řeší, kdy na kterého člena vlády bude jaká kauza mediálně spuštěna,“ komentoval Jurečka nahrávku, kterou Babiš podle svých slov považuje za zmanipulovanou. Podle něj to byla provokace ze strany zmíněného novináře. Ten k tomu uvedl jen to, že Babiše považoval za „šéfa“, sešel se s ním třikrát, ale prý si ho nenahrával.

Obsah nahrávky je podle Jurečky nepřijatelný. A pokud jde o realitu, pak Babiš svým kolegům z vlády lhal, když je utvrzoval v tom, že do chodu svých médií nezasahuje. „Aktivně s ním (novinářem MF Dnes) komunikoval a hovořil o tom, co kdy na koho zveřejní, a to je podle mě nepřijatelné,“ řekl 1. místopředseda lidovců pro Blesk.cz.

Co si Jurečka myslí o posledním obratu Bohuslava Sobotky a jak by měla policie zasáhnout ohledně zmíněných nahrávek? Podívejte se na rozhovor:

Vládní krize přehledně den po dni: Takto graduje válka Sobotky a Babiše

Video  Vládní krize přehledně den po dni: Takto graduje válka Sobotky a Babiše.  - Klára Brunclíková, David Vaníček, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Marian Jurečka ve Studiu Blesk:

123123 ( 11. května 2017 08:17 )

a invalid.důchody, soukromé fondy i školy, zrušení EET, obnovení hazardu, výhody korpo.racím, příjem up.rc.hlí.ků, více na zb.ra.ně po.li.cii, zavedení Eu.ra, uložiště radio.odpadu (Drá.bo.vá), radar, základna NA.TO, rozšíření těžeb.limitů, prodej nerostů (Ka.rel Ja.ne.ček, který Kalo.us.ka nyní pod.por.uje)) a to vše za peněžní podp.ory Am.cí.ků a dotací z E.U, které se rozpustí vybraným, na.stol.ení omezujících zák.onů z E.U a přísné dodržování náhubkového zá.kona na ne.tu aby si li.dé nemohli předávat in.fo a poli.cej.ní i sou.dní dohled. A kde jsou ob.ča.né, odvádějící da.ně? Nikde, budou mít práce nad hlavu aby se sami o sebe postarali, sníží se počet inteligence, vstoupne zadluženost a odprodej majetků. Půjd.ou-li do ul.ic, Chov.anec dle zá.ko.nů zakr.očí. Řítí se na nás sodo.ma go.mora. Nebude-li mít Bab.iš 60-70% jdeme do ke.lu. Proč asi b.lesk témata sloučil pod jednu diskuzi? 200-500 pří.spě.vků nebude číst. MYS.LE.TE….

1kago1 ( 11. května 2017 08:13 )

Z to.p.ky někdo vynesl informace o minulosti i plánované budoucnosti. Minulost: ST.AN byl Kalo.us.kem založen jako jeho 2.kolona, tj. fiktivní strana. Občané z obcí, měst, krajích volili starosty, ale kde šlo o velké peníze tam se posadil T.O.P. Málo honorovaná a mravenčí práce starosty v obci pro ně nebyla zajímavá, lede až výše. Pouze Gaz.díka za odměnu instalovali do PS. Současnost: Díky Babi.šovi, preference všech stran šly dolů. T.O.P je na chvostu a Kalo.us.ek vymyslel ďábelský plán. Fiktivní strana ST.AN (nazveme ji Červ) opustí T.O.P, sloučí se s jeho matkou Li.dov.ci a preference poletí nahoru. Důkazem je obrat Li.dov.ců, kteří po volbách chtějí zrušit mnoho zákonů, s kterými souhlasili a nyní papouškují názory Kalo.us.ka. Dnešní stav je obyčejný politický převrat i za cenu, že se lidé mezi sebou poperou a krutě zasáhne policie. To vše za podpory uplacených médiích, umělců, pracovníků ve školství (ovlivnit studenty), provokatérů na ne.tu, stávkujících v ulicích, kterému předcházelo hromadění ko.mp.ro.mi.tu.jí.cí.ch ma.te.riá.lů na likvidaci Bab.iše. Sám Kalo.us.ek objíždí školy a všem sděluje, že on je jediný, který je čistý a mlaďoši mu věří a podporují. Akce Ze.man má jiné pozadí k jeho svržení. Dnes má mezinárodní ostudu a po.li.tic.kou sm.rt.. Když Babi.še neodvolá, dají ho k soudu. Když Babi.še odvolá, ztratí Babi.šovi vol.iče a volby nevyhraje. Budoucnost: Nebude-li mít Bab.iš většinu aby sestavil jednobarevnou vládu, PS neprojde a Zem.an musí zvolit jiného pre.mié.ra. KS.ČM to nebude a nastoupí Li.dov.ci/ST.AN a ti si vyberou koa.lici: Kalo.us.ka, přisluhovači z OD.S a zbytek ČS.SD. Cho.va.ne.c má místo jisté a Sob.ot.ka trafika v zahraničí. KS.ČM stačí křesla v PS jako vždy, peníze bez zodpovědnosti. Kalo.us.kovi stačí 101 hlasů a bude opět králem. Odepsaného Zem.ana nahradí Dr.aho.š (podpora mlaďochů), který podepíše jejich zákony, amn.es.tie atd. Kalo.us.ek plánuje: stop potrestání ma.fií, zdravotní popl., přísnější kritéria pro dávky a inva

panda82 ( 6. května 2017 03:56 )

Chystejte si vidle a gumáky, po volbáh vám to sedne, správný konec ale váš, taky nepřijatelný

panda82 ( 6. května 2017 03:51 )

no jim nikdo nevysvětlil, že to jejich osvobození upekli v Londýně a Plzeň jim velkoryse nechali,

ivan604 ( 5. května 2017 22:43 )

Mám jen jednu otázku - proč nikdo navyšetřuje Sobotku, který okradl stát o čtyři miliardy při privatizaci OKD ???????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa