Holky ubytovával kuplíř ve svém penzionu, kde pak poskytovaly klientům sexuální služby. „Dívky si zajišťoval mimo jiné i zveřejňováním inzerátů nabízejících práci v oblasti erotiky na různých internetových serverech. S vybranými zájemkyněmi se pak dohodl na provozování prostituce,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Vše mělo předem daná pravidla a byly i dohodnuté taxy za jednotlivé sexuální praktiky. „Z výdělku pak měly dívky odvádět minimálně 50 procent obviněnému muži, a to z platby za každou sexuální službu,“ řekla Jiroušková.

To ale nestačilo. „Aby dosáhl vyššího zisku, zajišťoval také zveřejňování inzerátů s nabídkou sexuálních služeb jednotlivých dívek, včetně jejich erotických fotografií na různých internetových stránkách,“ dodala Jiroušková.

V penzionu klienty za peníze i hostil, v létě měli například k dispozici i zahradní bazén a pergolu s grilem. „Kromě toho provozoval takzvanou eskortní službu, kdy dívky sám odvážel ke klientům či klienty do penzionu,“ doplnila Jiroušková s tím, že od ledna 2013 se u něj vystřídalo 20 až 30 dívek různých národností.

Naráz pak měl v nevěstinci vždy asi pětici sexuálních pracovnic. „Zjistili jsme, že jen od dvou ubytovaných dívek, které poskytovaly sexuální služby, získal během čtyř let přes 1 290 000 korun. Odhadujeme, že celková částka tak může být mnohonásobně vyšší,“ zakončila Jiroušková s tím, že policisté dále zajistili vozidlo BMW, finanční hotovost přes 23 tisíc korun, asi 700 eur, danou nemovitost a peněžité prostředky na účtech obviněného v řádech statisíců.

Policejní komisař muže obvinil z kuplířství a soud ho poslal do vazby. Nyní mu v případě uznání viny hrozí dva až osm let za mřížemi.

VIDEO: Podívejte se, jak policie rozbila gang kuplířů z D5.

Video
Video se připravuje ...

Policie rozbila gang kuplířů, který působil na odpočívadle dálnice D5. Policie ČR