Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý policista zabil při nehodě spolujezdkyni: Měl v sobě osm panáků vodky

Autor: aba - 
14. května 2017
18:00

Tragická nehoda se stala v New Yorku 16. března. Jednadvacetiletá Amanda Miner tu noc slavila své narozeniny a okolo čtvrt na čtyři ráno se chtěla nechat odvézt domů do Brooklynu od kamaráda svého přítele. Tam už nikdy nedorazila. Řidič auta smrti v květnu stanul před soudem.

Kamarádi oslavovali a popíjeli v baru na Manhattanu. Amanda a její přítel Michael Camacho (24), který pracuje jako policista, se chtěli nechat odvézt domů od Michaelova kamaráda a kolegy z práce Stefana Hoyte (26).

Ten ale na party vypil osm panáků vodky a jeden nebo dva míchané nápoje. Okolo třetí hodiny ráno se mladí lidé vydali na cestu, bohužel pro mladou Amandu to byla cesta poslední.

Stefan, který byl opilý, řídil svoje auto značky Infinity a podle obžaloby nesundal nohu z plynu. Na most Williamsburg najel rychlostí bezmála 180 kilometrů v hodině. Povolená rychlost v této oblasti je 55 km/hod.

Divokou opilou jízdu řidič nezvládl a narazil s autem do jednoho z pilířů. On i spolujezdec byli zraněni. Amanda na zadním sedadle byla na místě mrtvá. Náraz byl tak silný, že zadní část auta byla úplně odmrštěna a Amandino tělo bylo roztrženo napůl.

„Oba jsme se ohlédli dozadu na zadní sedadlo a viděli jsme, že zadní část auta je pryč, že jsme se dívali přímo ven,“ vypověděl pro policisty obžalovaný Stefan. Ten před soudem čelí obvinění z vraždy druhého stupně a řízení v opilosti. Soud v jeho případu teprve rozhodne, jeho právník ale svádí vinu za nehodu na nepříznivé počasí a probíhající opravné práce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání