Slavný Katalánec prošel letištní halou a po krátkém uvítání nasedl do jedné ze dvou identických limuzín audi a odjel do utajeného hotelu. Jeho soukromý program není veřejný.

Carreras v sobotu večer vystoupí v rámci svého světového turné poprvé a naposledy v Brně. V jihomoravské metropoli stráví čtyři dny. Jeho přesný program pořadatelé tají, v plánu má ale navštívit jednu z nemocnic.

Koncert v DRFG Areně, kde hrává obvykle hokej Kometa, ještě není vyprodaný. Zájemci si mohou pořídit lístky za 1 790 až 3 790 korun.

V Brně jsou tak dražší než v německém Pforzheimu (2 575 korun nebo brazilském Sao Paolu či Rio de Janeiro (1 021 – 1 303 korun), kde bude slavný Katalánec zpívat později. Carreras je světovou megahvězdou.

Proslavily jej hlavně procítěné interpretace Verdiho a Pucciniho děl, ale především mnohaleté působení v hvězdném triu tenorů spolu s Plácidem Domingem a Lucianem Pavarottim.

V současnosti objíždí svět na svém údajně poslední turné, nazvaném Final world tour. V Brně vystoupí Carreras společně s filharmonií pod taktovkou Davida Gimeneze.

Jose Carreras se do srdcí svých obdivovatelů se zapsal i statečným a vítězným bojem s leukemií, která v 80. letech na čas přerušila jeho kariéru. Po uzdravení založil mezinárodní nadaci pro výzkum této choroby, jíž předsedá.

„Brněnskému publiku nabídnu program složený z melodií a motivů z opery, operety a muzikálu. Doufám, že zdejší posluchače skladby nadchnou, protože jejich melodie jsou překrásné. Vášeň a emoce, pocity v hloubi mého srdce a duše, jsou právě to, co se v těchto skladbách snažím vyjádřit prostřednictvím svého hlasu. Navíc je skvělé, že mohu zazpívat poprvé a naposledy v tomto báječném městě,“ nechal se slyšet Carreras, který oslavil v roce 2014 návrat na operní scénu titulní rolí v nové opeře Soudce. I jedna árie ze Soudce by měla v Brně zaznít.

Fotogalerie
6 fotografií