Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rodina Pepíčka (†11) získala 330 tisíc. Kolik poslala Kobzanová?

Autor: ljš - 
5. května 2017
12:06

Při tragickém požáru domu na Příbramsku přišli o střechu nad hlavou, ale především o milované dítě. Na pomoc rodičům jedenáctiletého Pepíčka, který několik dní po neštěstí zemřel v nemocnici, se skládá celá země. Během pár dní dárci poslali už 330 tisíc korun. Je mezi nimi i modelka Diana Kobzanová, která na zoufalou situaci upozornila.

K tragédii došlo v noci na sobotu 8. dubna. V době, kdy dům začal hořet, byl otec, který se živí jako řidič, teprve na cestě domů z Německa. Matce se podařilo z plamenů vynést dvě dcery, jedenáctiletý Pepík tam ale zůstal. Ven ho dostali až hasiči, sice živého, o pár dní později ale v nemocnici zemřel. 

Obyvatelé Příbrami na pomoc rodině rychle zřídili sbírku, na kterou na svém Instagramu upozornila modelka Diana Kobzanová. „Mám na vás prosbu. V noci ze 7. na 8. dubna shořel v Příbrami rodinný dům, požár bohužel nepřežil 11letý klučina. Rodina přišla o všechno, a i přes tu šílenou tragédii se rozhodli, že pomohou zachránit životy jiných dětí (dárcovství orgánů). Byl zřízen transparentní účet, kam můžeme poslat pomoc. My s Michaelem pošleme zítra,“ napsala.

A jak řekla, tak také udělala. Ve čtvrtek bylo z jejího účtu na konto připsáno 15 tisíc korun. Jako dárce modelka podepsala také svou dceru Ellu a partnera, úspěšného hokejistu Michaela Frolíka. I díky nim je tak aktuálně na účtu více než 330 tisíc korun. Důležitá je ale také materiální pomoc, kterou lidé rodině poskytli. Město Příbram jí pak přidělilo sociální byt.

Pokud chcete osudem těžce stižené rodině pomoci i vy, můžete k tomu využít právě transparentní účet založený majitelem serveru pribram.cz Tomášem Pečenkou, jehož číslo je 3027346013/0800.

Video  V Příbrami zemřel chlapeček (†11). Rodina potřebuje pomoc  - TV Příbram, Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání