Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Matka zabila 7 svých dětí a neteř, souzena ale nebude. K činu ji prý navedla holubice

Autor: shp, ČTK - 
4. května 2017
13:22

Matka Raina Thaiday z Austrálie, která před třemi lety zabila sedm svých dětí a neteř, nebyla podle soudu při činu příčetná, a nebude tedy souzena. Právní rozhodnutí, že nemůže být za svůj čin trestně odpovědná, bylo učiněno před týdnem, ale soud jej zveřejnil teprve nyní.

Raina Thaiday poté, co nožem zabila čtyři syny, tři dcery a neteř, obrátila zbraň proti sobě a způsobila si 35 bodných ran. Než u ní schizofrenní stavy propukly, kouřila 20 jointů marihuany denně. Několik psychiatrů se shodlo na tom, že schizofrenii u ní spustilo právě dlouhodobé užívání marihuany.

Thaiday v psychotickém stavu došla k přesvědčení, že je „vyvolená“, a nemohla se zbavit nutkané myšlenky na to, že musí sebe a svou rodinu očistit od zlých sil. K činu ji prý pobídla holubice. Měla za to, že holubí vrkání je zpráva, podle níž musela své děti zabít, aby je zachránila,“ uvedla u soudu forenzní psychiatrička Jane Phillips.

Podle psychiatra Franka Varghese vražednice trpěla „apokalyptickými bludy“. Je to ta nejhorší podoba té nejhlubší schizofrenie,“ řekl dále psychiatr, který se prý během své praxe s ničím podobným ještě nesetkal.

Psychotické stavy u Thaiday přetrvávaly až do července 2015 a došlo u ní ke dvěma recidivám. Podle soudce Jeana Daltona existují přesvědčivé důkazy o tom, že Thaiday prožila psychotickou epizodu a nebyla schopná své činy ovládat ani si jich nebyla vědoma.

Dům ve městě Cairns na severovýchodě Austrálie, kde osm dětí ve věku od dvou do 14 let zemřelo, byl srovnán se zemí a na jeho místě vznikl park osazený na památku dětí osmi stromy. Thaiday (40) bude držena na vysoce zabezpečeném oddělení brisbanské psychiatrické léčebny, kterou nebude moci opustit bez doprovodu.

Podívejte se na děsivý případ matky vražedkyně ze Slovenska:

Video  Matka stvůra: Jedno dítě hodila z okna, druhé zřejmě utýrala.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

miasek ( 4. května 2017 16:10 )

Takze vinna neni, protoze za to muze marihuana!!! A tu kouril kdo, snad ona. Navic kde si nasla cas pri 7 deti na 20 jointu denne nechapu. Chudak decka, takovy zivot a jeste takova smrt.

Samsarra2017 ( 4. května 2017 15:12 )

HODNA HOLKA!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání