Vše začalo opileckou hádkou tří Rumunů před bytovkou v Oseku. Dva muži (49 a 18) se pustili do svého krajana (25), vyhrožovali mu, že ho večer podřežou. Jenže situace se na místě vyhrotila natolik, že se v ruce nejstaršího z nich objevil nůž.

Tím bodl mladšího soka do břicha. „Způsobil mu závažné poranění, které poškozeného bezprostředně ohrožovalo na životě,“ popsala policejní mluvčí Markéta Fialová. Podle očitých svědků měl mít těžce zraněný muž dokonce i střeva vyhřezlá z těla ven.

Dalšímu pobodání zabránil svědek (20), který rozběsněného agresora zadržel a tím nejspíše zachránil napadenému život.

Útočník pak utekl a spolu se svým kumpánem se schoval na ubytovně. Tam si pro ně přišli policisté. „U obou jsme v dechu naměřili přes 1,5 promile alkoholu,“ řekla po jejich zadržení policejní mluvčí Hana Kroftová.

Starší cizinec skončil v policejní cele. Po výsleších svědků a zadokumentování celé situace si muž vyslechl obvinění z pokusu vraždy. „Zároveň byl státnímu zástupci podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ dodala Fialová. A tam ho také rokycanský soud poslal.

VIDEO: Cizinci, kterým se nepodařilo se u nás uchytit, skončili pod mostem.

Video
Video se připravuje ...

Příběh s neveselým koncem. Cizinci se do Prahy vydali za lepším životem, v metropoli se nechytili, a skončili ve stanu u mostu Barikádníků. Městská policie hlavního města Prahy

Fotogalerie
4 fotografie