Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Matka vražedkyně si odsedí 16 let: Své dítě udusila úmyslně, rozhodl soud

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
4. května 2017
10:46

Za vraždu novorozence na přerovské ubytovně před třemi lety si devětadvacetiletá žena definitivně odpyká 16 let ve vězení. Rozsudek olomouckého krajského soudu, proti kterému se obžalovaná odvolala, ve čtvrtek potvrdil Vrchní soud v Olomouci. 

Podle rozsudku své šestitýdenní dítě úmyslně udusila, žena to po celou dobu popírala. Krajský soud obžalovanou původně osvobodil, za vraždu ji potrestal až po vrácení případu odvolacím soudem. Ženě už v minulosti zemřely obdobným způsobem další dvě děti, za předchozí smrt dětí však stíhaná nebyla.

Tragédie se odehrála v říjnu 2014 na přerovské ubytovně. Podle rozsudku chlapci zakryla dýchací cesty v úmyslu jej usmrtit. Nezaměstnaná čtyřnásobná matka, jejíž zbývající jedno dítě žije u otce, však tvrdí, že chlapec zemřel ve chvíli, kdy usnula při kojení. Zanedbala tak prý jeho péči.

Znalci však možnost náhodného udušení dítěte prakticky vyloučili s tím, že se s tím za svou dlouholetou praxi nesetkali. Podle nich by ženě při usnutí ochablo svalstvo, kojené dítě by jí vypadlo z náruče a pláčem spící matku probudilo. Mrtvé dítě z přerovské ubytovny navíc nemělo na těle otlaky, které jsou při zalehnutí typické, uvedli.

Žena, která podle odborníků jedná s chladným kalkulem, byla původně stíhána za usmrcení z nedbalosti. Teprve později její čin policisté překvalifikovali na vraždu, za což jí hrozila přísnější sazba, a to 15 až 20 let nebo výjimečný trest. Soud jí ve čtvrtek uložil trest souhrnný i za loňské odsouzení za zanedbání povinné výživy.

Obdobně otřesný případ řešila policie i na Slovensku:

Video  Matka stvůra: Jedno dítě hodila z okna, druhé zřejmě utýrala.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

zajem ( 16. srpna 2017 11:21 )

16 let.?To je snad jen vysmech.Ta už se neměla z basy dostat.3.miminka a náhodou!!!Fuj,vysetrovatelum!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání